Suspendirana tri kluba: postoji mogućnost neodigravanja utakmice Široki – Čelik?

Dan uoči odigravanja kompletnog 19. kola Premijer lige BiH, tri kluba su pod suspenzijom zbog neisplaćenih dugovanja.

Banjalučki Borac, trebinjski Leotar i zenički Čelik su suspendiranii i nije nemoguće da ti klubovi ne odigraju u subotu svoje utakmice.

“Hoćemo profesionalizaciju i korektnost. Ne može reprezentacija biti u vagonu A kategorije, a da Nogometni savez BiH i njegova tijela idu u nekom vagonu koji ne priliči. Nekakva harmonizacija mora postojati. Nećemo tretirati klubove koji su dužni i svi moraju isplatiti svoja dugovanja, jer u protivnom neće moći igrati svoje utakmice. Ukoliko danas ne budu izmirili svoje dugove, ti klubovi će ostati uskraćeni za nastupe, a Natjecateljsko povjerenstvo će odlučiti o konačnim ishodima tih utakmica”, rekao je za SportSport.ba Goran Kosorić, potpredsjednik Disciplinske komisije NS BiH.

No, SportSport.ba neslužbeno doznaje da će sve utakmice biti odigrane. Čelik je uplatio 100.000 KM za tri igrača i dužni su još 15.000 KM, a zanimljivo da je samo bivšem igraču Dariju Puriću isplaćeno 78.000 KM.

Borac je dužan 35.000 KM susjednom BSK-u za bivšeg igrača Bojana Puzigaću. Predsjednik BSK-a Novak Damjanović je kazao da su u BSK-u spremni pomoći Borcu, te očekuju da im iz Banja Luke uplate barem 10.000 KM, no ističu da dug neće oprostiti.

Leotar duguje bivšem igraču Gavrilu Čorliji 15.000 KM, ali na Policama je situacija jako teška, jer klub mjesecima teško opstaje.

Glasnogovornik Leotara Čedomil Mucović je rekao kako je Leotar bez uprave i kako je klupski račun blokiran, a sredstava za izmirivanje duga nema. Njihova želja je da se rok za izmirenje obveza prema Čorliji prolongira, te se nadaju pozitivnom odgovoru iz Nogometnog saveza. (SportSport.ba)

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Kome ovi iz saveza mazu oci pa svi klubovi osim Sirokog su duzni ogromnu svotu pa se prebacuje ovi su oni su …….al zato sto su sarajvski klubovu duzni pa se suti i suti……

  • Borac dužan desetak milijuna, Čelik desetak, Sarajevo i Željezničar Boga pitaj koliko. Njima se stalno gleda kroz prste, ali sve ima svoj kraj. Gotovo svi drugi u dugovima su, manjim i većim. Samo Široki ništa ne duguje, a Zvijezda i Olimpic nisu previše zaglibali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.