Susjedna država najbolja je za život, a još bolja za mirovinu! – Jabuka.tv

Susjedna država najbolja je za život, a još bolja za mirovinu!

Zdravstveno osiguranje i standard života općenito zahtijevaju sve više sredstava, a tijekom istraživanja izdvojeno je 12 zemalja u kojima možete dobro i jeftino živjeti, pogotovo u mirovini, piše nypost.com. Jeftine stanarine, zdravstveno osiguranje i način života kao i bruto godišnje plaće diljem svijeta saznajte u tekstu.

Vijetnam
Prosječna godišnja bruto plaća: 30.000 KM

Četrdeset i pet godina nakon što je završio Vijetnamski rat Amerikanci opet naseljavaju ovaj dio svijeta – ovog puta zbog mirovine. Način života isti im je kao na Floridi, u Nevadi i Arizoni, ali znatno jeftiniji. Mjesečni troškovi stanarine, osiguranja i režija rijetko kad pređu 3.500 KM uključujući kućnu pomoćnicu koja kuha i čisti.

Slovenija
Prosječna godišnja bruto plaća: 80.000 KM

Susjedna država prekrasna je i jeftina. Dvočlana obitelj na Bledu prima mirovinu oko 2.200 KM. Slovenija je odlična za planinarenje, izlete i šetnje, kao i skijanje i odmaranje u toplicama.

Tajland
Prosječna godišnja bruto plaća: 15.000 KM

Za 2300 kuna možete unajmiti dvosobni bungalov s vrtom, a za 1.400 KM trosobnu vilu s bazenom. Također postoji aktivna i uspješna međunarodna zajednica tako da nikad nećete biti usamljeni.

Peru
Prosječna godišnja bruto plaća: 25.600 KM

Iako je glavni grad Lima dosta skup, ostatak Perua nazivaju “financijskim snom”. Prekrasna obala, planine i Machu Picchu omogućuju bezbroj aktivnosti, a jedan par može živjeti s manje od 3.800 KM.

Portugal
Prosječna godišnja bruto plaća: 75.000 KM

Zadnje dvije godine ova zemlja postala je jako popularna turistička destinacija, ali ističe se i načinom života koji je pristupačan. Za život u prekrasnim gradovima s još ljepšim plažama potrebno je oko 4.400 KM mjesečno.

Kolumbija
Prosječna godišnja bruto plaća: 72.500 KM

Prema istraživanjima, podizanje vize za život i mirovinu u Kolumbiji dosta je dobra odluka. Sve što trebate je dokazati jest da primate mirovinu od 1.300 KM kao pojedinac ili 4.400 kao par.

Malezija
Prosječna godišnja bruto plaća: 50.000 KM

Život u Penangu prekrasan je i jeftin. Par ovdje može živjeti s 3.500 KM mjesečno, uključujući stanarinu. Obitelj od šest članova može pojesti 10 jela za manje od 40 kuna, uključujući pivo, a šišanje muškaraca stoji samo 5 KM.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.