Suprug glumice Salme Hayek dat će 100 milijuna eura za obnovu Notre-Dame

Francois-Henri Pinault, francuski milijarder i suprug glumice Salme Hayek izdvojit će 100 milijuna eura za obnovu katedrale Notre-Dame u Pariz.

Milijarder se nada da će taj novac pomoći da se “u potpunosti obnoviti Notre Dame”, javljaju svjetski mediji.

Njegova je odluka uslijedila nakon emotivnog obraćanja francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je rekao da će u utorak pokrenuti nacionalnu kampanju za prikupljanje novaca za obnovu 850 godina starog simbola Pariza koji je u ponedjeljak teško oštećen u požaru.

Inače, uzrok požara još nije potvrđen, a prema prvim fotografijama vidljivo je da su se urušili dijelovi impozantnog gotičkog svoda crkve, dok je u prizemlju crkve nastala velika šteta na dijelu oko oltara.

(Fena)


6 komentara

  • Nisan imao pojma da se dotična dama (gospodja) Salma Hayek tako dobro udala.Očito, ponekad iznos na bankovnom računu tako dobro briše razlike medju ljudima , bilo one generacijske, bilo svjetonazorske a li usprkos svemu , gesta dotičnog milijardera je za svaku pohvalu i stoga palac -Gore.
    Uvijek je bilo onih koji su znali pokazati srce i pobijediti vlastite loše navade u vidu škrtosti, sebičnosti ili pohlepe.
    Pobijediti snagom ljubavi najljepša je pobjeda kojom se čovjek može podičiti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.