Suosnivač The Pirate Baya stigao u Hrvatsku: Otvorit će ured i zaposliti ljude

Lundström, koji trenutno živi u Švicarskoj, iza sebe ima i niz drugih projekata među kojima je bio i Rix Telecom, švedska hosting i telekom kompanija koju je u međuvremenu prodao.

Osim Lundströma, značajnu ulogu u startupu Centrabit ima i Ukrajinac Ighor July,tehnički direktor i iskusni programer iza kojeg je više uspješnih projekata od kojih neki imaju i 20 milijuna korisnika. Njihova suradnja započela je prije četiri godine, nakon što je Lundström prepoznao vrijednost Julyjevog blockchain projekta i dogovorio osnivanje zajedničkog startupa.

Njihov proizvod je desktop aplikacija, open source rješenje namijenjeno mjenjačnicama za kriptovalute. Glavne prednosti navedene aplikacije su sigurnost koju desktop nudi u usporedbi s web sučeljem i brzina izvođenja transakcija koja je trenutno jedina na tržištu koja nudi osjećaj transakcija u realnom vremenu.

Lundström i July prije četiri godine otvorili su tvrtku Centrabit u Švicarskoj, a sada žele otvoriti ured u Hrvatskoj i u njemu zaposliti nekoliko C++ developera. Oni će u budućnosti moći izabrati žele li raditi iz Hrvatske ili će se pridružiti Centrabitu u Švicarskoj.

Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada, rekao je direktor Centrabita Carl Lundström, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.