“Sunčana strana FBiH”: Rujan je mjesec brojnih sadržaja za turiste u Mostaru

Sunčana strana FBiH“, projekt koji se realizira s ciljem razvoja turizma, i za ovaj mjesec priređuje niz zabavno-edukativnih sadržaja. Turisti imaju priliku upoznati tradiciju i kulturu Mostara.

U najprepoznatljivijem ambijentu Starog grada, proteklog vikenda, još jednom, turistima je na raspolaganju bio interaktivni okvir za fotografiranje – Cheez, brendiran slikom Staroga mosta. Ovako načinjena fotografija dostupna je elektroničkim putem.

Kako ovaj projekt u Mostaru provodi Agencija PRimera, u suradnji s Udruženjem Obala art centar iz Sarajeva te uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, očekuju se i nove filmske projekcije.

Ljetno kino 24. Sarajevo film festivala donosi filmove na platou ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepana Kosača, kada se 1., 8., 15. i 22. rujna od 20 sati prikazuje “The Guilty”, 6., 13. i 20. rujna bit će prikazan “Los Bando”, a 7., 14. i 21. rujna na rasporedu je “Whitney”.

Kazališni komad zasnovan na istinitim životnim pričama (pjesnika Alekse Šantića i njegove vječne inspiracije Emine) uprizorit će Hrvatsko narodno kazalište u predstavi “Emina & Aleksa” – 12. i 13. rujna od 18 sati u Muzeju Hercegovina.

Nakon uspješnih prošlomjesečnih plesnih radionica, tri nove obogaćuju zabavne sadržaje i u devetom mjesecu. “Ples za zdravlje” motiv je profesionalnih trenera Plesnog studija B-dance za radionicu 9. rujna od 19 sati na platou ispred Mepas Mall-a. A 15. i 16. rujna, također u dvosatnom vremenskom razdoblju od 19 – 21 sat, bit će priređene radionice glazbene terapije za turiste.

Mostar će svoju gostoljubivost iskazati i kroz tradicijsku gastronomiju. Uz partnerstvo Caféa de Alma, u srcu Staroga grada, 7. i 8. rujna od 16 sati te 29. rujna od 11 sati, posjetitelji će si kroz radionice kave moći priuštiti nezaboravno iskustvo pripremanja tradicijskog napitka, jednog od najomiljenijih u svijetu, domaće kave.

Tradicijsku hercegovačku hranu pripremljenu u kulinarskom showu Sajma Good life posjetitelji će kušati na besplatnoj degustaciji 22. rujna na platou Mepas Mall-a.

Na istom mjestu, već sutradan, 23. rujna, “Sunčana strana FBiH” ugostit će Ellu Dvornik, lifestyle i travel blogericu, čiji rad prate stotine tisuća ljudi iz cijeloga svijeta. Ella zna “Kako napisati blog i postati uspješan?” i o tome će održati radionicu za sve zainteresirane.

“Sunčana strana FBiH” ovim besplatnim sadržajima obogaćuje turističku ponudu, a posjetiteljima pruža kvalitetan boravak u Mostaru, naglasili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.