Sukob policije i migranata u kampu Blažuj, ozlijeđena dva policajca – Jabuka.tv

Sukob policije i migranata u kampu Blažuj, ozlijeđena dva policajca

U srijedu je u kampu Blažuj u Sarajevu izbio nered u kojem su ozlijeđena dva policajca, a prevrnuta su i dva policijska automobila.

Do nereda u kampu Blažuj je došlo nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali u drugi kamp premjestiti jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

Radi se o migrantu koji je ustvari vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

IOM, sarajevska policija, kao i Služba za poslove sa strancima održavaju red u migrantskim kampovima, međutim ti kampovi “žive” na jedan poseban način s obzirom na različitosti migranata, a to do dokazuje i postojanje grupa i njihovih vođa.

Policija je nakon nekog vremena uspjela smiriti nemire, no prizori koji su ostali nakon ovoga su dva prevrnuta policijska automobila, a kamenjem su uništeni i drugi automobili koji su se nalazili u kampu. U jednom dijelu kampa, gdje je sve počelo, policija novinarima uopće nije dozvolila da priđu, piše Klix.

U ovim neredima su ozlijeđena najmanje dva policajca i jedan službenik IOM-a. Prema riječima prisutnih, u suzbijanju nereda je sudjelovao veliki broj policije, specijalci sa psima su došli u otprilike sedam automobila, dok su policijske patrole upućene iz više općina u Županije Sarajevo.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

 • Zakon je jasan i kaže svi koji uđu u državu ilegalno a ne traže azil vratiti ih u matičnu državu a ako su bez dokumenata vratiti ih u zemlju iz koje su ušli u našu. što se zakon ne sprovodi i koji je krajnji cilj ovih migranata ostaje da se vidi

 • Neka neka samo se tucite , a i neka ste napali policajce. Imate vise prava u ovoj jeb*enoj drzavi nego jedan obicni umirovljenik.

 • Ako države zbog novaca primaju mlade momke,vojne obveznike u najvećoj snazi ovo je očekivano,ali zašto?
  Migranti bez osobnih dokumenata putuju i prelaze države što nikome od nas nije dozvoljeno ni u svom gradu?Barem smo mogli mirno šetati po državi dok novi ne dođoše.Malo nam naših problema i plkaća i mirtivinba od 380-400 KM .

 • Jučer sam išao u Imotski ZBOG OPRAVDANOG RAZLOGA I ZDRAVLJA i na granici samo što mi ne cijede jaja doslovce .Omira,primira,vadi, gleda,zaviruje.I neka ,u redu je neka rade svoj posao.Ali pitam se ,šta je s ovima,koliko im ih prođe bez ikakva dokumenta ,čak mu ne znaju ni državu podrijetla jer su svi isti.I da , većinom su koljači a to će vrijeme i pokazati.Ja sam sa urednim dokumentima,sa urednim autom, sa papirom od liječnika.I još k tome iz Širokog.Malo sam bio u HR kad je trebalo a kad se ovaj dečko na carini nije bio ni rodio .Nije do njega ,ali ovdje nešto debelo ne štima.

 • Ilegalci bez dokumenata pljačkaju napadaju i policiju siluju i nitko ništa ,ako nemaju identifikaciju ,znači ne postoje ,nula ledina

 • Ovo su seksi Selmini turisti. A Merkel ih pozivala i podrzavala. U autobuse i za Njemacku. To je domacinski. Kad nekog pozoves u goste onda ga ugosti… Dzafirovic lunja po Pakistanu u suruje o ovim vojnosposobnim likovima. Komsic cuti kao da se ovo desava u Japanu, Bakir bi ove u RS i ZH.- nu…

 • sve u njemačku i što rade ovi iz ioma medjunarodne zajednice da nam govore koga i gdje smjestit to treba protjerati kući i emigrante sa njima kakva je to drskost i govoriti da ih treba u bih smjestit pa da se mi sa njima krvimo i ove naše prodane duše što uzimaju pare za njih smjeniti nestat će nas ako ovo se ne stopira

 • Nemaju dokumenata kazu kako dizu pare sa bankomata i da vidimo koliko para dizu ovi su placeni da dolaze i kako merkelica ne cuva gtanicu e.unije da dodju u bih moraju preci eu. Ovo je da se uniste srbi hrvati

 • krivi su komunisti i muslimani. da je to Hrvatska bili bi zaustavljeni na Dirni. npr. pogibalj mladih u Tribistovu krivi su komunsti i muslimani. jer tamo nema nitko u lobiju gdje se rade manipulacije oko virusa iz Tribistova. krivi su i uvijek ce biti dok se ne dovede u red i posteno da bude. za prepametnog koji kaze da komunisti i drugi nemaju veze sa dogadjajima danas. krivi su opet jer bi ja majmun trebao biti u vlastitoj zemlji danas, a ne u tudjoj da me isti gnjave. nego bih bio sa mladima pa bi im uputio savjet da otvore prozor. konju !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.