Šuica objavila izjavu o financijskim interesima: Prijavila i kuću na Blidinju

Uoči saslušanja pred odborima Europskog parlamenta kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je izjavu o financijskim interesima.

Dio je to redovne procedure u sklopu saslušanja, a objavljena izjava nije detaljna kao što su imovinske kartice prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u Hrvatskoj.

Iz izjave koja je objavljena na mrežnim stranicama Europskog parlamenta stoji da Dubravka Šuica, kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4.105,91 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijednosti 1.354,71 eura.

Jednak broj dionica Hrvatskog telekoma navodi i u rubrici Financijski interesi bračnih partnera.

Kada je riječ o imovini navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku u vlasništvu supruga, obiteljski stan u Zagrebu u vlasništvu supruga, obiteljsku kućicu na Blidinju u BiH u vlasništvu supruga, te kuću pokojnih roditelja i zemlju na Pelješcu gdje je suprug u djelomičnom vlasništvu.

Tvrtka DUBE d.o.o. za prijevoz na moru neaktivna je od 2016. i također joj je vlasnik suprug Dubravke Šuice.

Šuica navodi i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, a o kojoj je jučer i tvitala. Navodi da je kuća naslijeđena od pokojnih roditelja.

Na kraju je navela i kako joj je suprug trenutačno u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrid.

Podsjetimo, pitanje vrijednosti imovine Dubravke Šuice potegnuo je GONG koji je i poslao šest pitanja za Šuicu odborima Europskog parlamenta na kojima bi kandidatkinja za potpredsjednicu EK trebala biti saslušana u četvrtak.

To je izazvalo burnu reakciju premijera Andreja Plenkovića koji je optužio GONG da je produžena ruka SDP-a, piše N1.

U međuvremenu je zastupnik Mosta Nikola Grmoja obavijestio na Facebooku da njegova stranka pokreće humanitarnu akciju “Pomozimo Dubi da postavi krov i fasadu”.

MOST nezavisnih lista pokreće humanitarnu akciju “POMOZIMO DUBI DA POSTAVI KROV I FASADU”! Pridruži se. Pokažimo još jednom veliko hrvatsko srce! #HelpDube

Posted by Nikola Grmoja on Monday, 30 September 2019

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.