Kriv je: 12 godina zatvora Enveru Buzi za zločin na Uzdolu

Sud BiH danas je izrekao prvostupanjsku presudu Enveru Buzi, bivšem komandantu Samostalnog bataljuna Prozor Armije BiH, optuženom za zločin počinjen u mjestu Uzdol.

Kako doznaje portal Rama-Prozor.info Enver Buza je proglašen krivim.

Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 12 godina.

U optužnici je navedeno da su pripadnici Samostalnog bataljuna Prozor 14. rujna 1993. napali selo Uzdol, i u zaseocima Križ, Zelenike i Raiči na okrutan i svirep način ubili 29 civila hrvatske nacionalnosti, dok je Buzi, kao komandantu bataljuna, na teret stavljeno da je propustio da poduzme mjere da počinitelji budu kažnjeni.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Kad će odgovarati netko od viših zapovjednika? Dosta sa stvaranjem prividada se sudi i muslimanima za bezbrojne zločine koje su učinili. Sadi se samo ovim polićarima i kokošarima, orlove mrcinjaše kadijski bh sudovi ne diraju.Hebem te državo, kad i ovakva.

    10
    2
  • A gdje je ovdje Udruzeni zlocinaki poduhvat. Nije sam Enver Buza skontao i pocinio ove zlocine. Politika od Alije, Delica,Sefera svi su znali za sve zlocine od Zenice, Bugojna, Uzdola itd. Sve je bilo organizovano od vrha pa do obicnog vojnika. Ali politika u bosnjaka radi posao a ne tko nasi.. 50 posto hrvata nedostaje u Sredisnjoj Bosni i hrvati sudeni i osudeni u Hagu za progone i UZP- at. Strasno i zalosno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.