Suđenje Lijanovićima odgođeno zbog psihijatrijske hospitalizacije optuženoga

Zbog izostanka optuženoga Joze Sliškovića, koji je hospitaliziran u Psihijatrijskoj klinici Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, nastavak suđenja za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje u ‘slučaju Lijanović’ odgođeno je u Sudu BiH.

Predsjedavajuća Vijeća Amela Huskić navela je da je Sudu ranije dostavljena dokumentacija da je optuženi otpušten s Urološke klinike, a iz nove dokumentacije nije vidljivo da je primljen u bolnicu, jer sadrži samo uputnicu na liječenje, prenosi Bljesak.info.

Vijeće je potom dalo naredbu za privođenje optuženoga na naredno ročište, a u međuvremenu će se izvršiti provjere nalazi li se na liječenju.

BIRN podsjeća kako je Tužiteljstvo BiH optužilo Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića i Miroslava Čolaka za pranje novca, a Milorada Bahilja, Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu, Mirka Galića i Miroslava Čolaka da su izbjegli plaćanje poreza.

Svima je na teret stavljen organizirani kriminal, a pored njih, Tužiteljstvo tereti firme “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum” za neplaćanje poreza u periodu od 2007. do 2012. godine.

Suđenje će biti nastavljeno 13. prosinca.

(www.jabuka.tv)

29 komentara

Komentiraj: