Sud oslobodio magarca uhićenog u slučaju ilegalnog kockanja

Sud u Pakistanu oslobodio je magarca koji je bio pritvoren zbog ”umiješanosti” u slučaj ilegalnog kockanja, a u sklopu istog slučaja policija je uhitila osmoricu muškaraca otkrivši da su na jugu zemlje organizirali ilegalnu utrku magaraca, kladeći se da životinja u 40 sekunda može pretrčati 600 metara.

BBC piše da je u ovom slučaju došlo do pravnih komplikacija u vezi s puštanjem magarca na slobodu, dok su osmorica osumnjičenih na slobodu puštena drugi dan uz jamčevinu.

Priča je u posljednjih nekoliko dana pobudila interes lokalnih indijskih medija nakon informacije po kojoj je i magarac uhićen i tek nakon četiri dana pušten na slobodu. Policija je izvijestila da je životinja jednostavno pritvorena na nekoliko dana.

Magarci se u ruralnim dijelovima Pakistana koriste kao životinje koje prenose razne terete, a ni klađenja na ishod utrka magaraca ondje nisu rijetkost.

Nedavni slučaj dogodio se u ruralnom predgrađu grada Rahimyar Khan gdje je policija preduhitrila održavanje utrke.

Osim magarca, policija je zaplijenila i kolica za vuču, 212.000 rupija (oko 740 dolara), prostirku na kojoj su stajali novci od oklade i štopericu.

Dok je ostatak novca čuvan pod ključem u policijskoj stanici, nedužni je magarac proveo četiri dana vezan u oboru za životinje ispred policijske postaje.

U srijedu je sud vratio magarca njegovu vlasniku, uz uvjet da ga ne pušta iz svojeg obora za stoku dok slučaj ne bude zatvoren, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.