Sud BiH izrekao kazne zatvora od 158 godina

Sud BiH izrekao je lani nepunih 158 godina zatvora počiniteljima kaznenih djela organiziranog i gospodarskog kriminala, a u tužiteljskim ladicama ostalo je neriješeno više od 300 prijava i istraga u kojima ishod čeka 2.500 osoba.

Poseban odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju pri Tužiteljstvu BiH podiglo je 65 optužnica protiv 214 osoba, a one su se uglavnom odnosile na zloupotrebu položaja, porezne utaje i prijevare, zasnivanja ropskog odnosa, krijumčarenje ljudi i nesavjestan rad i pronevjere.

.U predmetima ovog odjela izrečena je 51 presuda protiv 166 osoba od kojih je 45 osuđujućih presuda protiv 146 osoba. Sud BiH je izrekao kazne zatvora od 157 godina i 10 mjeseci, novčane kazne, kao glavne ili sporedne u ukupnom iznosu od 487.164 KM.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Ovaj naslov je točan ,samo treba dodati da su te kazne izrečene hrvatima i srbima u 95-postotnom procentu. To je istina. Za djela ratnog zločina ,primjer za koja hrvat ili srbin dobiju 20 god.bošnjak,pripadnik Armije dobije 1 god. Primjer Nihad Bojađžić,Marko Radić i slično.To je jadno i žalosno,kvalifikacija istih zločina nije ista,zakon po kojem se sudi tim ljudima nije isti,o čemu pričati.Hrvatski političari šute,znači da su zadovoljni stanjem rada tužilaštva i Suda BiH-ne i visinama izrečenih kazni pripadnicima HVO-ne i prip.Armije. Bravo ,hrvatski domoljubi,Čoviću,Čavara,Barišpa,Borjana,LJubiću itd. Samo neka vas ne diraju,istražuju,procesuiraju i hrvati su jednakopravni u svemu i zadovoljni sa svim u državi BiH-ni.Bravo za HNS-or,koji je žustro,jasno reagirao otvorenim priopćenjem na presudu Nihadu Bojađžiću i koji je bio glavni izvršitelj zločina u Uzdolu,Jablanici itd. Zašto se rugate hrvatskim žrtvama,zašto dolazite na te obljetnice stradanja u bjesnim đžipovima,skupim odjelima,naočalama,pod osiguranjem,kao u tuzi,boli a ovamo u stvarnosti ništa ne poduzimate da se ti počinioci pravedno kazne. LICEMJERNO-STRAŠNO.

  • Sve ovo imamo iz komentara 2. ali imamo i naše političare,ministre,pravnike,odvjetnike,odvjetničku komoru koji ne rade baš ništa. Imali smo 4 ministra pravde hrvata u zadnjih 20 god. u Federaciji,min.sigurnosti Barišu Čolaka i sada je hrvat na mjestu ministra pravde Federacije i što su uragili da svi budemo samo isti,jednaki pred zakonom. Ne tražimo privilegiije nego samo jednakost pred zakonoim,Sudom,to su osnovna ljudska prava,svakog čovjeka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.