Subašić otkrio tko mu je uputio posljednji savjet uoči penala protiv Danske

Danijel Subašić, junak pobjede Hrvatske i prolaza među osam najboljih reprezentacija svijeta, tvrdi kako za tri obranjena jedanaesterca u raspucavanju protiv Danske nije toliko zaslužna vježba, nego instinkt i mala pomoć Dražena Ladića.

Tko vas je najviše naučio braniti jedanaesterce?

Nije me to nitko učio. To je nešto što kao vratar znaš sam od sebe, instinkt. Jednostavno posjeduješ neki osjećaj. Kad smo stajali na centru, prije nego sam krenuo prema golu uoči penala, došao mi je Dražen Ladić i rekao: Sokoliću, kad se odlučiš za neku stranu idi tamo i idi sto posto. Nemoj poslije da razmišljaš kako bi bilo da si možda zaista išao gdje si naumio ili da te muči što nisi išao sto posto, kazao je Subašić.

Hvala mu na savjetu, svaki savjet dobro dođe, pogotovo kad je od legendarne “jedinice” iz 1998. Koliko god da imaš godina i iskustva, iako sam imao već svoju ideju u glavi. Dragi Bog nam je pomogao, potrefilo se, i to je to. Na kraju euforija, sreća je ovaj put bila na našoj strani,  nastavio je vratar Hrvatske, pišu Sportske novosti.

Analizirali ste kako pucaju Danci, gledali video, jeste li udarac Eriksena obranili odabirom strane u tom času ili ste se bacili desno po “šalabahteru“?

Gledam puno, analiziram, ali to je sve instinkt, neki osjećaj. Što se tiče konkretno Eriksena, čekao sam ga, imao sam osjećaj da će pucati jako u tu stranu jer znao sam iz analiza da upravo tako i tamo puca. Nije to ništa posebno. Ta mi je obrana najdraža. Iako je svaka važna, zaključio je Danijel Subašić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Priča se da Subašić dolazi u Široki, a da je Šilić na dobrom putu da okonča pregovore sa prvim golmanom hrvatske repke i da konačno riješi pitanje golmana u NK Široki…..

    2
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.