Stvari o kojima se ne priča o Širokom Brijegu, a trebalo bi jer utječu na sve mještane

Na društvenoj mreži Instagram pojavio se profil koji prati i objavljuje događanja u gradu o kojima se inače ne priča, a koji utječu na svakodnevicu mještana.

Kako stoji u samom opisu profila pod nazivom “sirokibrijeg.kom“, naglašeno je da ne vrijeđaju nikoga već da na satiričan način komentiraju nepoželjne pojave u gradu i nemar njihovih aktera.

View this post on Instagram

• Nova žrtva novog Borka . . . Svi smo vidjeli Borak u novom ruhu. Postavljene su rasvjete, dječje igrališe, KLUPE… Naravno da mi ne bi bili mi kada ne bi dodali svoj umjetnički doživljaj. Zašto ne bi testirali čvrstoću klupe??? Ako ne može izdržati 3 tone to odmah nije klupa nego nova zanimacija za razonodu naših dežurnih krkana. Na kraju će opet biti "nemamo na čemu sjediti". Pa LOGIČNO kada si loše upućen u funkciju klupa. Da su klupe čvrste koliko ti misliš koristile bi se kao građevinski materijal. . . . Znači da ponovimo: Klupa služi za sjedenje, a ne za testiranje bojnog oružja. . . Poruka za kraj: Dugo su nam bile! 😉 . . . . . . . . . . . #sirokibrijegkom #sirokibrijeg #hercegovina #siroki #širokibrijeg #široki #bosnaihercegovina #abcportal #jabukatv #croatia #bogihrvati #like #follow #share @gradsirokibrijeg

A post shared by Široki Brijeg-sirokibrijeg.kom (@sirokibrijeg.kom) on


Prva objava na profilu osvanula je 30. travnja 2019., a cilj samoga profila je objaviti stvari koje široj javnosti možda nisu poznate pa tako i pokušati utjecati da se one promijene.

Isfrustrirani stanjem u kakvom je Široki Brijeg, fotografije smeća, ruševina, uništenog okoliša, loših cesta na ovom profilu objavljuju bez cenzure uz popratne komentare.

Neki od smiješnih, sarkastičnih kometara:

Luksuzni kompleks zgrada u Širokom Brijegu (slika broj 2)

Vjesnici proljeća u Širokom: “Plastika je procvjetala” (slika broj 5)

Široki Brijeg – Grad prirodnih ljepota, pa čak i na cesti (slika broj 7)

Široki Brijeg – Grad tisuću gejzira (slika broj 8)

Nova žrtva novog Borka (slika broj 9)

Invalidski prilazi – tobogani za sve uzraste (slika broj 11)

Još sličnih fotografija možete pronaći ovdje:

Zapratite sirokibrijeg.kom na Instagramu!

(www.jabuka.tv)


58 komentara

 • Spominje li se rupa kod vrtića?
  Kugla ćs mi opet otići, nego nadležni organi, nekoga za uvo i ono krpiti!
  Jasno?

  31
  2
 • Prošetajte Dubravskom ulicom, od male škole prema Njivicama ako ne znate. Super pametni ”građani” su priključili svoje otpadne materijale na nepostojeću kanalizaciju tako da sada imamo privilegiju uživati u najljepšim francuskim parfemima.

  35
 • ima rupa na mostu, odmah uz klupe gdje se sjedi, idealna za upast i slomit nogu, molim vas uvrstite je u fotografije jer je opasna jako!

  23
 • Sve pohvale za pokušaj da se nešto učini za ovaj grad iako za sve ovo postoje institucije koje ne rade svoj posao a kojima je sve to plaćeno,
  Treba ih javno prozvati jer ovo je stvarno sramota za jedan grad ,
  Znači da se ceste godinama ne održavaju, kante za smeće bi trebale postojati na svakom rasvjetnom stupu( ako rasvjete uopće ima)
  Nadam se da ćete uspjeti promjenit stvari na bolje, imate punu podršku,
  Za prijedlog dali je moguće pisati neku peticiju da nam naprave pješačku stazu i rasvjetu od male škole prema oklajima a i ostalim ulicama u gradu, pa neka je široka i pola metra bar bi bila uzdignuta od ceste da djeca ne moraju hodati po cesti što nikako nije sigurno

  34
  2
 • Ajmo ko bjelovar uvesti aplikaciju da građani vide gdje se troši novac iz proračuna. To bi bilo dobro za zdravlje političara grada jer bi sigurno manje jeli i pili a para bi bilo za mnoge stvari

  41
  1
 • Sramota za koga se glasa i koja partija ovi su gori 100 puta…

  Pa to je sramotno,

  Zasto vecernjak ovo ne objavi , ne smije uzas

  Pa ovo je jad i tuga, jel ovo zupanija i grad di hrvati imajju vlast 100%

  27
 • Oni koji su zaduzeni za odrzavanje javnih povrsina, cesta, i ostalog, samo znaju dobro naplatiti a uloziti i odraditi svoj posao NIJE NJIHOV POSAO.
  A sigurno cemo za nove izbore cuti ponovo iste recenice o obnovljenoj infrastrukturi, asfaltiranim cestama, uredenom Borku, kanalzaciji…
  I tako vec 20i nesto godina.
  Ovi koji bacaju smece gdje ne treba
  Ovi koji cupaju klupe
  Ovi koji unistavaju parkove…
  Pa nitko ni zasto ne odgovara i nije kaznjen ni zasto
  Dok se ne odrede neke kazne i ne bude se odgovaralo za ucinjeno, bit ce nam ovako
  A mi mirno gledamo, poneko nesto kaze, i tako prolaze godine
  A grad bi nam mogao biti prekrasan, samo da svak radi svoj posao i da ga cuvamo

  17
  1
 • Bile su kante na svakom stupu, otpad je skupljan i pokupljen, rupe se pokrpaju budale kod male škole prođu 300 km/h a vi svi udarili na vlast istina odnarođenu a i ja bi se odrekao takvog naroda ali sam prestar da idem u Njemačku.

  8
  23
 • Ima toga jos puuuuno. Kakav je grad u kojem se drze krmad u kojem 90% septicki jama kipe i iz njih izlazi smrad u necija druga dvorista.Jadno.

  15
  1
 • za kritičare
  22. svibnja 2019. u 8:59 spusti se niz pecaru do grada ako ti ne vidiš rupu tebi nema pomoći imaš veliku rupu u glavi a da ima reda bile bi kante svagdje i rasvjeta i netko tko je zadužen za to a na kraju krajeva imamo kamere po gradu i zna se tko gdje hoda

  13
 • koja je funkcija kominga….
  jel on treba krpit rupe…
  gdje troši novac koji prikuplja od poduzetnika..
  adresa za odgovore…..GAGO

  16
  2
 • pazar
  njivice
  mala kiša
  potok
  nigdje slivnika za oborinske vode
  pješacima trebaju gumene čizme
  a prokopali su sve ulice
  postoji samo rešetka na početku uspona na pazar
  slomljena od kad je postavljena
  klepetuša
  zamoljavam za audio zapis iste
  kao da padaju bombe
  hvala

  7
  1
 • Vecinu su krivi gradani ,od smeca unistavanja klupa i puno toga ako nisi naucijo dite kako se treba ponasat nece ga Miro Kraljevic ucit.

  15
  6
 • Crkla sijalica u jednom stranackom objektu SDP, naravno nenavikli na bilo kakav angazman nisu u stanju ni da je zamijene novom vec urlaju kako je sijala dok je Tito bio ziv

  9
  3
 • Široki je novo svjetsko čudo .Rasvjeta prije zahrđa nego li prosvitli kao npr.niz Gedžinu stranu,šahtovi nedaju spavat narodu kilometar od ceste od pustog klapanja..Kočerinski dom podsjeća na Hirošimu,cisterne dovele posao do savršenstva vozajuć vodu po Kočerinu,Privalju,itd,Smeća ko u p.materinoj,porez na tvrtku najskuplji u državi,Seoski putovi ko u Zanzibaru..ali glavešine sve deblji od debljeg..Zaključak: Ljudi mi smo ovce za striženje i neka nas strgu..Glasujmo mi za koga god hoćemo ali nam je džabe ,jer su oni zaposlili toliko propalica u EP..i ostale ustanove da će izgubit izbore kad na mom k…. nokat naraste.Točka.

  22
  3
 • Ajjjj…, oni sahtovi po Krecani, Soldini i tadasnjeg nacelnika (koji ono bijase?), a i svih do sada koje nije briga za to.
  Svaki se moze iznivelirat za max 1000 KM, x 7-8 kom.
  Boze baci ciglu i….

  • Ja ne znam da ima išta pozitivno.Ako ima ,napiši molim te, pa da svi pročitamo ili progledamo. Valjda nismo svi oslijepili.Volio bih da ima ali bome tanko.

 • Anonimno
  23. svibnja 2019. u 10:16 po tvome se vidi da si odgojen u partizanskome stilu gdje nema pravo čovjek ni misliti ni govoriti ni kritikovati i ako ti se ne slažeš sa ovim niti si odgojen niti si čovjek pa demokratija je i trebamo ih kritikovati oni žove od nas jer ih mi plaćamo i treba da budu rezultati za taj nerad

  3
  1
 • Ko je pokupio pare za sve ostale stvari-objekte?Napr: Robna kuća,silos,upravna zgrada OTP-a i niz drugih stvari.O Širokom je svaka priča suvišna.Kome dozvoljavaju godine i zdravlje odlazak je jedina opcija! Naj bolje je ostaviti ološ nek se razmnožavaju između sebe.Ni vrag im na kraju neće pomoć i mada im je on jedini saveznik.

  8
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.