Stvari koje radite svaki dan, a mogle bi vam isušiti kožu na rukama

Hladni zimski mjeseci loše utječu na kožu, a jedna od poteškoća su suhe i oštećene ruke.

Jedna je od lošijih strana zime jest i suha koža na rukama koja se neprestano guli, a to otežava svakodnevne poslove i obaveze.

Možda će vas iznenaditi, ali neke stvari koje svakodnevno radite, a mislite da su dobre, zapravo vam oštećuju kožu.

Vrijeme je gripa i prehlada pa je pranje ruku vrlo važno kako se ne biste zarazili, ali prekomjerno pranje zapravo oštećuje vašu kožu. Sapun čisti ruke od bakterija, ali miče esencijalna ulja s njih te dovodi do isušivanja kože.

Sve dok ruke ne perete više od deset puta na dan, ne morate brinuti o ovom problemu.

Korištenje dezinfekcijskog sredstva za ruke također je loše jer u sebi sadrži alkohol koji uništava vanjski sloj kože, iritira i zbog njega se koža ljušti. Poslije dezinfekcijskog sredstva ruke treba namazati losionom kako bi se oporavile.

Do ljuštenja i guljenja kože dolazi i zbog vrućih tuševa. Nakon dugoga i napornog dana, najljepše je ući u topli tuš i opustiti se, ali ako je voda prevruća, to nije dobro za kožu. Vruća voda također isušuje kožu.

Zbog suhe kože mogu se pojaviti i ekcemi na rukama, prenosi Večernji.hr.

Ekcem je upala kože koja ima neugodne simptome, kao što su svrbež i ljuštenje zahvaćenog dijela tijela. Upravo hladni zimski zrak vodi do pojavljivanja ekcema. Liječi se kremom koju vam odredi liječnik ili ljekarnik.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.