Studij elektrotehnike od sljedeće godine na FSR-u Mostar

Na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru održano je studentsko natjecanje u primjeni novih tehnologija – FSRobo Cup, a tom prigodom najavljeno je otvaranje studija elektrotehnike sljedeće akademske godine.

”Imali ste priliku vidjeti da nije dovoljno samo strojarstvo strojarima niti je računarstvo dovoljno samo računarcima, fali nam elektrotehnika. Na fakultetu ćemo, nadam se, od iduće godine imati studij elektrotehnike, a možda i malo bolje laboratorije,” kazao je između ostaloga dekan FSR-a Mostar Željko Stojkić, piše Bljesak.info.

Što se tiče samog natjecanja, stručni žiri imao je težak posao, a od osam ekipa koje su se natjecale u izradi robotiziranih autića te u njihovom natjecanju na stazi, pobjedu su zbog izjednačenosti podijelile dvije ekipe.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • u hrvatskoj npr. logooediju upisuju samo najbolji a u mostaru mogu i podobni i sposobni,zasto studije u mostaru obezvrijedjuju i time unistavaju hr.narod.,jer samo znanje je moc!

 • Zanima me tko će predavati na tom fakultetu. Vjerojatno električari koji su ostali bez posla. Kad su se otvorili već neki koji nemaju ni minimalne uvjete za rad, palo nekome napamet da se otvori još jedan koji zahtjeva vrhovnu tehničku opremu. Nema veze otići će oni na tjedan dana u Zagreb i onda će biti jednako studirao u Zagrebu ili Mostaru. Zbilja mi je žao te djece. Volio bih da se varam, ali teško.

  • Slažem se u potpunosti. Generacije studenata izlaze osakaćene s fakulteta radi ovog što se ovdje radi. Umjesto stručnjaka, samo stvaraju neznalice koje nemaju pojma o svojoj struci.

 • BRAVO, nemate pravo uništavati mlade generacije postajete isti kao privatne butige za diplome , nemate uvjete, nemate kabinete, nemate kadar, DOSTA bolje je dati stipendije za studij da nam omladina ima uvjete kakve zaslužuje da može naučiti potrebno za struku

 • Fer u Zagrebu ima tradiciju, priznat u svijetu i zna se kako se zavrsava, bar nasi studenti sa znanjem a Mostar je priča za sebe , a vjerovatno se i u Mostaru isto tako zavrsava, bar tako se priča…

  • Definitivno nisu isto fakulteti u Mostaru i Zagrebu. Zagrebački fakulteti postoje već stoljećima, imaju sve potrebne uvjete, kao i financije. U Mostaru na desetke tisuća studeanata, a ne postoji sveučilišna knjižica. O neodgovarajućim uvjetima da ne govorimo.

 • Ma profesori se usavrsavaju i zavrsavaju skole po sistemu ala HDZ
  Naime svaka nova skola i faks se otvaraju jer njimavtreba posla automatski ih zupanije salju u isti taj mostar na doskolivavanje i naravno to im narod plati i za divno cudo beljemezi s regularnom osnovnom ono sve ostalo neregularno postaju profedori docenti pojedine profesorice u grudama u medicinskoj imaju samo regularno zavrsenu srednju skolu.pa pouceni iskustvom sta bi ocekivali drugo i na elektrotehnickom faksu

  • dasta bgti hahah,pa jos 1000 socijalnih radnika,100000 pravnika,1000000000 ekonimista,da se new york preseli u mostar taman bi mogli nekako

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.