Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru najavio nove i kvalitetnije projekte

U četvrtak, 3. prosinca 2015. godine, u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Mostaru, održana je prva radna sjednica Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Na sjednici su donešene brojne odluke o provedbi narednih projekata koji se planiraju realizirati kroz tekuću akademsku godinu. Voljom većine donesena je odluka o imenovanju Marka Krpana za glavnog tajnika i glasnogovornika Studentskog zbora. Predsjedništvo je prihvatilo i prijedlog proračuna za tekuću akademsku godinu s mogućnošću daljnjeg rebalansa ovisno o priljevima sredstava do konca godine. Na sjednici se raspravljalo o novim sadržajima, aktivnostima i tempu provedbe koje će Zbor ponuditi svim studentima.

Kroz mjesec prosinac u Mostaru će se održati i sjednica Hrvatskog studentskog zbora koji okuplja studentske predstavnike na svim javnim Sveučilištima u Republici Hrvatskoj. Također, Zbor će organizirati već tradicionalnu ”Božićnu humanitarnu akciju” u kojoj će se prikupljati materijalne potrepštine za obitelji slabijeg socijalnog statusa. Uz spomenutu akciju, biti će održana i izložba slika s mogućnošću kupnje, a sav prikupljeni iznos bit će doniran u humanitarne svrhe.

Predsjednica Janja Marušić iznijela je i brojne novosti povodom najvećeg projekta – ”Dani Studentskog zbora” koji će započeti s početkom 2016. godine i trajat će sve do kraja akademske godine, a sadržavat će još bogatiji i ispunjeniji program.

Zbog izuzetno velikog interesa studenata, planirano je uvođenje tečaja talijanskog jezika uz postojeće engleskog, njemačkog i francuskog koji će započeti već od siječnja. Također, Zbor planira i pokretanje Sveučilišne malonogometne lige u kojoj će se moći natjecati svi fakulteti, a predviđen početak natjecanja je mjesec siječanj.

Marko Džoić imenovan je koordinatorom za dislocirane studije, a Tonina Ibrulj je nova studentska pravobraniteljica. Zbor je imenovao i novu radnu skupinu za izmjenu pravilnika o bodovanju i financiranju studentskih projekata, sa željom za što pravednijom raspodjelom sredstava koja se dodjeljuju svake godine kroz brojne studentske aktivnosti.

Također, donesena je odluka o raspisivanju natječaja za studentske projekte, a novost od ove godine je da će postojati samo jedan krug apliciranja i trajat će od 15. veljače do 15. ožujka. Od ove godine, Studentski zbor u Vijeću mladih grada Mostara predstavljat će Isabela Vračević, Marko Džoić i Ivo Čarapina.

O svim daljnjim novostima, aktivnostima i planiranim projektima, trudit ćemo se i dalje pravodobno obavještavati javnost,a sve informacije i novosti dostupne su na našoj web stranici, priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: