Studentski zbor posjetio kolege u Orašju

Jedna od prednosti Sveučilišta u Mostaru, kao jedinog na hrvatskom jeziku izvan Republike Hrvatske, je izvođenje dislocirane nastave na čak pet podružnica diljem BiH, i to u Livnu, Kiseljaku, Vitezu, Žepču te Orašju.

Najviše studenata je upravo u Orašju gdje je studentima omogućeno studiranje na četiri fakulteti, i to Ekonomskom, Filozofskom, Pravnom, Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti, a moguće je da ponovno bude omogućen upis i na Fakultet Zdravstvenih studija.

Tako su predstavnici Studentskog zbora upravo ovih fakulteta, zajedno s predsjednikom Vedranom Biokšićem i potpredsjednikom Borisom Barbarićem, prošlog vikenda posjetili kolege u Orašju.

Uz pomoć Katarine Mijatović i Filipa Markanovića, koji tamo studiraju,u petak smo održali javnu tribinu s ciljem upoznavanja studenata sa Zborom općenito. Vedran Biokšić je predstavio najvažnije projekte, dok je Boris Barbarić kolege upoznao sa studentskim izborima kao i udrugama koje trenutno djeluju pri Sveučilištu. Sandra Stojić, koordinatorica Ureda za međunarodnu suradnju je također prisustvovala te predstavila trenutno otvorene programe razmjene u kojima i našu studenti mogu sudjelovati.

Razgovora je bilo i o načinima održavanja izbora na ovoj podružnici, te su predstavnici već uspostavili suradnju i pronašli predstavnike svojih fakulteta preko kojih će lakše komunicirati sa studentima u Orašju.

Brojna postavljena pitanja bila su uglavnom tehničke prirode vezana za izvođenje nastave, i u odgovaranju na ista, predstavnicima je pomogao i prodekan za nastavu FPMOZ-a, prof. Marin Ćorluka.

Subota je bila rezervirana za fokus grupe po fakultetima, gdje s predstavnici održali prezentacije o radu svojih podružnica Zbora, te se detaljnije se upoznali s problemima studenata njihovih studija u Orašju. Postignut je i dogovor o njihovoj skoroj posjeti Mostaru, koji će podržati i vodstva njihovih fakulteta.

studentski_zbor_mostar_orasje_1

studentski_zbor_mostar_orasje_2

fakultet_orasje

 

(www.jabuka.tv)

 

Nema komentara

  • Aha, znači zbog ovog dajem 10 KM. Oni se vozaju, bulazne, ništa ne rade niti itko zna koja je svrha tog studentskog zbora i gdje se utroši sav taj novac… Samo mi nemotej reći da je za terensku nastavu i slično -.- …

  • Molim vas mozete li mi dati broj racuna studentskog zbora, zelio bih vam uplatiti jos 50Km kad se ovako lijepo druzite, i ako moze neka vas gore, mi cemo vam slati novac samo da se nevracate.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.