Studentski zbor će javno objaviti za što troši novac: Gdje će ići mojih 10 KM?

Na početku nove akademske godine, pri upisu na fakultet, studenti uplate i 10 KM namijenjenih Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru. Mnoge zanima kako taj novac uopće bude raspoređen i u što uložen?

Tim povodom Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizira javnu tribinu ”Gdje će ići mojih 10 KM?”. Tribina će se održati u srijedu, 25. siječnja u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, s početkom u 16.00 sati.

Cilj tribine je da studenti sudjeluju u stvaranju proračuna te iznesu svoje ideje i prijedloge.

Bit će to prva javna objava novca kojim Zbor raspolaže te će se raspravljati o opravdanosti pojedinih tečaja, pokretanju novih natjecanja i slično. ”Također ćemo predstaviti plan i program novog saziva Zbora, dok je tribina zamišljena kao isključivo dvosmjerna komunikacija”, priopćili su iz Zbora.

Po prvi put studenti mogu izravno utjecati na raspodjelu sredstava te na taj način biti dio krovne organizacije studenata sa Sveučilišta. Imat će priliku i anonimno ubaciti svoj prijedlog u Info kutiju te iskazati svoje mišljenje i savjete kada je rad Zbora u pitanju.

”Sedamnaesti saziv želi otvoreno surađivati sa svim našim kolegama, jer su i oni dio Studentskog zbora. Raspolažimo sredstvima zajedno i učinimo studentski život boljim, aktivnijim i zanimljivijim”, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: