Studentski centar Mostar: Produljen natječaj za prijem brucoša na smještaj i hranu

Sudentski centar Mostar produljio je rok prijava za prijem brucoša na smještaj i hranu u akademskoj godini 2017./2018. do 19. rujna (utorak).

Studenti koji upisuju prvu godinu fakulteta, a žele stanovati u domu, svoje prijave trebali su predati do 15. rujna, međutim, rok je produljen zato što na velikom broju fakulteta drugi rujanski rok još uvijek traje.

Iz Studentskog centra Mostar poručuju kako su prezadovoljni zanimanjem studenata za smještaj u dom te su željeli izaći u susret svima onima koji fakultet upisuju na drugom, rujanskom roku te još nisu u mogućnosti predati potrebnu dokumentaciju.

– Idućih godina pokušat ćemo uskladiti naš kalendar s akademskim kako bi se takvo što izbjeglo – rekla je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Rok su produljivali i u srpnju za studente starijih godina jer se kalendari fakulteta i Centra nisu podudarali. – Dok je broj upisanih studenta na mostarskom Sveučilištu nešto manji nego ranijih godina, potražnja za domovima je porasla, deset posto je veća nego lani.

Na prvom natječaju za dom se prijavilo više studenata nego što je njegov kapacitet – kazao je nedavno za Večernji list Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar.

Dom je za studente isplativo rješenje jer po cijeni od 156 maraka mjesečno imaju osiguran smještaj s režijama i hranu za razliku od privatnog smještaja gdje su stanarine u prosjeku 150 maraka po osobi, uz to što sami moraju plaćati režije te se brinuti o obrocima, prenosi Vecernji.ba.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj: