Studenti u Mostaru dobili i svoju mobilnu aplikaciju – Jabuka.tv

Studenti u Mostaru dobili i svoju mobilnu aplikaciju

Sveučilište u Mostaru otvara svoje profile na facebooku, instagramu i twitteru, koristi aplikacije sve kako bi bili u korak s trendovima i pružili korisne informacije na pravom mjestu, prije svega budućim studentima, ali i ostalima.

Kampanja se, u najznačajnijoj mjeri, implementira preko društvenih mreža jer su one najčešće korišteni oblik komunikacije. Za ovu kampanju koristimo trenutno najpopularnije društvene mreže koje se po svojim različitim sadržajima i mogućnostima nadopunjuju i šalju poruke ciljanim skupinama, rekla je pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja SUM-a prof. dr. Vesna Kazazić.

Sveučilište u Mostaru sa svojim sastavnicama traži nove ideje koje će SUM zadržati vodećim u BiH, zbog čega su otišli korak dalje u digitalnoj modernizaciji i stvorili mobilnu aplikaciju SUM-a, navodi Treći.ba.

Samu ideju osmislio je bivši predsjednik Studentskog zbora Vedran Biokšić, a u izgradnji android aplikacije sudjelovali su studenti Hrvoje Ljubić, Darko Bošnjak, Anton Martinović, Ante Bagarić i Andrea Biloš, dok iOS verziju uređuje Mario Martić.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić rekao je kako aplikacija ima za cilj pomoći potencijalnim studentima da lakše dođu do određenih informacija koje ih zanimaju kada su u pitanju osnovni podatci o upisima. Studenti se mogu prijaviti na pojedini fakultet te primati obavijesti vezane za njega, ali i sve sadržaje koje organizira Studentski zbor.

Aplikacija im omogućuje pronalaženje najbliže rute do fakulteta, Studentskog centra i servisa. Česta pitanja koja studenti postavljaju, čemu služe konzultacije, mogu li izvanredni studenti polagati ispite bez potpisa, gdje i kako se odjavljuje prijavljeni ispit i sl., odgovore na njih mogu pronaći u aplikaciji, dodao je Džoić.

Aplikacija je već postavljena na Google store i moguće ju je preuzeti, a predstavljena je i na smotrama. Nakon što bude gotova iOS platforma i uhodan sustav postavljanja informacija nastavlja se medijska promocija aplikacije.

Nadamo se kako će do nove akademske godine broj studenata koji koriste aplikaciju biti u tisućama te kako ćemo tako olakšati protok informacija, poručuju iz Studentskog zbora.

Onima koji već studiraju posebna olakšica je mogućnost prijavljivanja ispita preko aplikacije SUM-a jer se unutar nje nalazi i ISS sustav.

Tereza Šušnjara, studentica prve godine studija njemačkog jezika i književnosti i novinarstva rekla je kako je aplikacija olakšica svim studentima jer obavijesti primaju na najjednostavniji i najmoderniji način.

Aplikacija je ujedno i odraz vještina koje su studenti stekli na Sveučilištu jer su je ipak oni napravili, dodala je Tereza.

Redizajniranjem internetske stranice (www.sum.ba), Sveučilište je omogućilo još jednostavniji pristup informacijama svim studentima, ali i onima koji će to tek postati. Za buduće studente će, uz već postojeće klasične, tiskane vodiče za brucoše, posebno biti korisna opcija virtualne šetnje.

Studenti će moći virtualno kročiti učionicama, vježbaonicama i drugim našim popratnim prostorima koji su opremljeni kako bi njihovo buduće studiranje bilo što zanimljivije, korisnije i učinkovitije, rekla je prof. Kazazić.

Osim predstavljanja mobilnih aplikacija održane su i klasične smotre u pet županija u FBiH: Hercegbosanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Županiji Središnja Bosna, Posavskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Na njima su predstavljene sve sastavnice Sveučiliša, Studentski zbor i Studentski centar. Bila je to prilika za buduće studente da se upoznaju sa sveučilišnim programima, kao i uvjetima upisa, navodi Treći.ba.

Mostar postaje jedno od sveučilišnih središta Bosne i Hercegovine te u njemu, uz studente iz Republike Hrvatske, studira i veliki broj mlade populacije s putovnicama iz drugih država.Sveučilište je tu zbog studenata, pa se svim svojim postupcima nastoje prilagoditi modernom vremenu, stvoriti Sveučilište budućnosti i privući što veći broj mladih.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.