Studenti iz Mostara posjetili ALU Široki Brijeg

Predstavnici Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru s ostalim kolegama posjetili su u utorak Akademiju likovnih umjetnosti (ALU) u Širokom Brijegu – jedinu visokoškolsku ustanovu u ovom gradu te članicu mostarskoga Sveučilišta.

Oko 45 studenata iz Mostara je obišlo zgradu Akademije te su posjetili sve odjele upoznavši se s programom rada te uvjetima studiranja svojih širokobrijeških kolega.

”Prošle godine smo prvi put posjetili ALU i tako napravili povezivanje studenata Akademije koja se nalazi u Širokom Brijegu i studenata Sveučilišta koji se nalaze u Mostaru pod sloganom ‘Jedno je Sveučilište’ i povodom toga smo ponovno posjetili ALU sa skoro duplo više studenata. Suradnja sa studentskim predstavnicima ALU i Studentskim zborom je povećana i na njihov poziv smo se odlučili organizirati još jedan ovakav posjet koji će, nadam se, ući u tradiciju. Cilj nam je da što više studenata iz Mostara vidi kako je studentima u Širokom Brijegu studirati i kakvi su njihovi uvjeti za rad”, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić.

Po hodnicima i zidovima ALU postavljeni su studentski radovi te je unutrašnjost zgrade dobila puno ljepši i osvježeniji izgled. Riječ je o radovima i djelima studenata iz prošlih generacija Akademije. Inače, Akademija likovnih umjetnosti ove godine slavi 20 godina od osnutka.

Nakon službenoga dijela posjeta, u dvorištu ALU organizirano je druženje uz roštilj.

 

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.