Kako poslodavci provjeravaju kandidate na društvenim mrežama

Društvene mreže donijele su mnoge promjene u naše živote, omogućile nam lakšu i jednostavniju komunikaciju s prijateljima, poznanicima, pa čak i potpunim neznancima.

Društvene mreže omogućile su mnogima koji traže posao i lakše povezivanje s potencijalnim poslodavcima, no i dale alat u ruke poslodavaca da malo „pronjuškaju“ o kakvom se potencijalnom kadru radi.

Novo istraživanje pokazalo je kako svaki peti poslodavac kandidate za posao provjerava na društvenim mrežama, a njih 50 posto to radi i nakon što zaposli nekog od njih.

Istraživanje je pokazalo i kako poslodavci na društvenim mrežama otkrivaju više negativnih nego pozitivnih informacija o kandidatima.

Čak 71 posto poslodavaca ne bi uzelo u obzir kandidata s neprimjerenim slikama prenosi N1, njih 69 posto bi odbilo kandidata kod kojeg bi vidjeli negativne komentare o poslu i 60 posto kandidata koji na svom profilu ima slike tulumarenja i alkohola, dok bi samo njih 30 posto eliminiralo bi određenog kandidata zbog neprimjerenih komentara o društvenim i političkim problemima, piše ICT Business.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.