Studenti HNŽ-a pokrenuli online peticiju kojom od Vlade traže isplatu stipendija

Studenti stipendisti Vlade Hercegovačko-neretvanske županije pokrenuli su online peticiju pod nazivom ”Podržimo Vladu HNŽ-a da uplati stipendije studentima koji je čekaju”.

Kako je navedeno na web stranici onlinepeticija.com, izvršna vlast ove županije već dulje vrijeme ne izmiruje svoje obveze prema studentima koji ovim putem traže podršku svojih sugrađana i kolega kako bi se izborili za ono što im pripada.

”Nama ne treba empatija od strane ministra, već samo izmirenje duga”, poručili su pokretači peticije. U istom tekstu se spominje stipendija od 150 maraka mjesečno koja nekim studentima mnogo znači.

”Neki studenti bi čitav mjesec živjeli od toga. A što je s onima koji studiraju u drugom gradu, pa moraju plaćati i stanarine ili studentske domove, a da ne pričamo o troškovima školovanja, o školarini, o troškovima prijevoza i tome slićno. Zato vas molimo za podršku, osvijestite se, to je samo jedan potpis koji će nama ozbi tbalutui”, poručuju inicijatori peticije koju je dosad potpisalo više od 110 osoba.

Kako doznaje Pogled.ba, studentima trenutno kasne četiri rate stipendija u iznosu od 600 maraka, i to za akademsku godinu 2012./13.

Svi koji su primali stipendiju bili su dužni do 1. studenog (op.a. sutra) dostaviti potvrdu da su se upisali u novu akademsku godinu, kako bi nastavili dobivati podršku od Vlade HNŽ-a. Međutim, studenti upozoravaju kako mnogi od njih nisu bili u financijskoj mogućnosti izvršiti uplatu do tog roka.

”Mnogi od nas nisu u takvoj financijskoj situaciji i nisu se jos mogli ni upisati na fakultet iako ispunjavaju sve uvjete i ta financijska potpora koju smo svojim radom i ucenjem ostvarili bi nam itekako dobro dosla”’, kazala nam je jedna studetica.

Pogled.ba
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.