Stroža kontrola sadržaja na YouTubeu

Googleov Youtube uskoro uvodi puno strožu politiku vezanu uz video sadržaj koji se pojavljuje na tom servisu. To je odgovor na negodovanja i određene kontraverze koje se u posljednje vrijeme vežu za taj servis.

Pritom se misli na prošlogodišnje skandale vezane za Youtubere kao što su PewDiePie (šalio se s rasizmom i antisemitizmom) i Logana Paula (posljednjeg dana prošle godine objavio je video u kojem prikazuje tijelo osobe koja je počinila samoubojstvo vješanjem u šumi Aokigahara u Japanu).

Nova pravila se prvenstveno tiču Googleovog programa oglašavanja Preferred Program, koji je posebno stvoren za najveće oglašivače i omogućava im da se za određenu veću naknadu izravno oglašavaju na 5% najpopularnijih YouTube kanala, piše Bug.hr.

Zbog nastalih kontraverzi određeni broj oglašivača povukao se iz ovog programa, zbog čega su u Googleu bili prisiljeni dodatno postrožiti pravila vezana za objavljivanje video sadržaja.

Stvoren je novi tim sastavljen od 10.000 zaposlenika čija će zadaća biti pregledati svaki video iz Google Preferred Programa prije njegove objave na servisu. Također, stvara se i posebna bijela lista samostalnih kreatora sadržaja i tvrtki koje svoj video sadržaj postavljaju na servis, a pokazali su se pouzdanima, a to bi trebalo uvjeriti oglašivače što se tiče njihovih ulaganja u YouTube.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.