Strava u Zvorniku: Nevjenčani par ubio dvogodišnju bebu

Policija u Zvorniku uhitila je Mijat Stankić (1978.), kao i njegovu nevjenčanu suprugu Fata Durak (1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva djeteta rođenog 2014. godine.

Naime, nestanak dječaka prijavljen je 18. kolovoza. U prijavi je navedeno da je nestao u noći sa 16. na 17. kolovoz te da se zajedno s Fatom Durak udaljio od kuće.

”Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do doznanja da su Fata Durak i Mijat Stankić najvjerojatnije oduzeli život dječaku”, priopćeno je u utorak iz Centra javne sigurnosti Bijeljina.

Nakon uhićenja, oni su tijekom kriminalističke obrade priznali izvršenje kaznenog djela teško ubojstvo izvršenog nad dječakom starim 20 mjeseci, te opisali i sam način izvršenja ovog stravičnog djela.

Također, pokazali su i lokaciju tj. mjesto na kojoj su tijelo nesretnog dječaka zakopali.

Mijat Stanić i njegova nevjenčana supruga Fata Durak iz Zvornika u utorak su, uz izvještaj o postojanju osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teško ubojstvo, predani u nadležnost i na daljnje postupanje Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini.

Stankić je ujak dječaka kojeg je zajedno s Fatom Durak, nevjenčanom suprugom, ubio.

Ubijenog dječaka, njegovog mlađeg brata i oca je majka napustila i Centar za socijalni rad je djecu dodijelio na čuvanje baki, majčinoj majci, dok su oca dječaci samo posjećivali. U noći ubojstva, djeca su bila kod bake u selu Kamenica.

Otac Slađan Redić kaže da je zadnji put sina vidio u subotu 13. kolovoza kada je dolazio donijeti neke potrepštine.

”U srijedu ujutro sam čuo da ja Fata nestala i odnijela dijete. Viđena je u Karakaju na putu za Živinice i Tuzlu bez djeteta”, kazao je otac za BN televiziju.

I otac i baka, kao i svi susjedi, u šoku su zbog tragedije koja se dogodila.

Baka Milena Stankić vidno potresena kazala je da njezina snaha nije govorila ni s kim u selu i da je imala veliki utjecaj na Mijata.

Ekshumacija tijela ubijenog dječaka bit će obavljena u srijedu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: