Strava u Hrvatskoj: Na ‘Fejsu’ se pohvalila da je u vezi, bivši poludio i zaklao je

Upomoć, upomoć! Ubit će me. Ljudi, pomozite mi, molim vas, vrištala je Ljerka Stanković Mikuš (36) u stanu u osječkoj Strossmayerovoj ulici.  Dopuzala je do balkona. Njezini krici odzvanjali su susjedstvom… Susjedi su zatvorili prozore i spustili rolete. Nisu se htjeli miješati. Nekoliko minuta kasnije Ljerka je bila mrtva.

Nožem ju je nasmrt izbo pomahnitali Petar Mikuš (48), bivši suprug od kojeg se Ljerka rastala prije tri godine.

‘Ubio sam Ljerku, a sad ću i sebe’

– Ubio sam Ljerku, a sad ću i sebe – rekao je ubojica majci i sestri na telefon, a potom se istim nožem kojim je zaklao Ljerku izbo po trbuhu. Krvario je u stanu…

Policiji, koju je naposljetku pozvala žena iz susjedne zgrade, trebalo je više od pola sata da uđe u stan jer su vrata bila zaključana.

Sve je bilo uništeno. Petar je ležao preko trupla bivše supruge. Obilno je krvario iz rane. U kritičnom su ga stanju prevezli u bolnicu.

Prema svjedočenju susjeda, pola sata prije ubojstva Petar je stajao ispred Ljerkine zgrade i razgovarao mobitelom.

Prije ubojstva ispred zgrade je urlao i gadno psovao

– Doslovno je bjesnio. Urlao je i gadno psovao. Nakon deset minuta ponovno sam prošao kraj njega, a on je još telefonirao i divljao – izjavio je Dragan Kovačević.

Poslije su mu policajci potvrdili da je to bio čovjek kojeg su pronašli u Ljerkinu stanu. Nejasno je, je li on imao ključeve njezina podstanarskog stana, u kojem je živjela s dvoje djece, učenicima sedmog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole, ili je Ljerka njemu nakon prethodnog žestokog telefonskog razgovora ipak odlučila otvoriti vrata. Petar je očito iskoristio situaciju dok su djeca bila na nastavi, pa je odlučio posjetiti bivšu suprugu.

Izjedala ga ljubomora, nije se mirio s prekidom

Izjedala ga je ljubomora, bolesna potreba da joj kontrolira život. Iako su se rastali prije tri godine, a službeno prije godinu dana, Petar se nije mogao pomiriti s tim. Pogotovo jer su se svaki dan viđali u pekarnici u kojoj su oboje radili i u kojoj su se svojedobno i upoznali.

– On je oduvijek bio strašno ljubomoran na nju. U posljednje vrijeme, to znam, na mobitel joj je slao pogrdne i prijeteće poruke. Policija je uzela taj mobitel, na kojem su još sačuvane poruke, možda i to pojasni pozadinu ovog užasa – rekla nam je bolom shrvana Ana Pufler, Ljerkina majka.

Svakodnevno joj je zagorčavao život

Slično su potvrdili žrtvini prijatelji. Iako joj je bivši, kako su naveli, gotovo svakodnevno zagorčavao život, Ljerka je ipak smogla snage i nastavila je život. Prijateljicama se povjerila da se opet osjeća sretnom i zadovoljnom. A razlog njezine sreće bila je nova ljubav.

Vjerojatno je i zbog toga prije četiri dana na svojem profilu na Facebooku prijatelje obavijestila da je u vezi. Objavu je prigodno ilustrirala nacrtanim srcem, a ispod je navela ime svojeg novog izabranika.Nije mogao podnijeti da ima drugog

Priča o novoj ljubavi došla je do Petra. Bijes koji je osjećao sad se još pojačao. Nije mogao podnijeti da je u Ljerkin život ušao drugi muškarac. Uslijedile su uvrede i prijeteći pozivi, a sve je kulminiralo u srijedu poslijepodne.

Nakon što je ušao u stan, počeo je užas. Petrove psovke, urlanje i prijetnje izmjenjivale su se s Ljerkinim zapomaganjem i preklinjanjem da je pusti na miru. Njezini pozivi u pomoć ostali su neodgovoreni.

Nitko ju nije čuo – nitko ju nije želio čuti. Petrov bijes se pojačavao. Zgrada se doslovno tresla od stvari koje su letjele stanom na četvrtom katu. Žena je pokušala mobitelom pozvati pomoć, nekako je ispuzala na balkon. Petar ju je sustigao, istrgnuo joj je mobitel i bacio ga je preko ograde, a nju je uvukao u stan. U ruci je držao nož. Ljerka je bila nemoćna. Zario je oštricu u nju i gledao je kako umire, a potom je htio presuditi i sebi.

Stanje mu je stabilno

Premda su ga u bolnicu odvezli u kritičnom stanju, njegovo se stanje popravilo i sada je stabilno. Još je na respiratoru, ali nije komunikativan te policija s njim još nije razgovarala o okolnostima koje su prethodile ubojstvu i pokušaju samoubojstva.

Petrove dvije tete ubili zbog ljubomore

Nakon razvoda Petar je nastavio živjeti s majkom Marijom, kojoj je ubojstvo snahe već treće sučeljavanje s ubojstvima zbog ljubomore!

Prije devet godina u njihovu kuću u Vukovarskoj ulici u Osijeku došao je vidno uzrujani Dragutin Heimann i na mjestu mecima u glavu i prsa ubio dugogodišnju ljubavnicu Nevenku Maslak, Marijinu sestru, njezinog novog izabranika te Marijina supruga. Ubojica se potom ubio. U kući su tad bili i Ljerka i Petar.

No Marija je 1999. godine doživjela i da je njezinu drugu sestru, Dragicu, iz vatrenog oružja ispred kuće ubio nevjenčani suprug, a motiv je također bila ljubomora. (24sata.hr)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.