Strategija razvoja ŽZH: 11 prioriteta, 40 razvojnih mjera i tri strateška cilja – Jabuka.tv

Strategija razvoja ŽZH: 11 prioriteta, 40 razvojnih mjera i tri strateška cilja

U srijedu, 28. listopada 2020. godine, u hotelu Park u Širokom Brijegu, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, održana je četvrta sjednica Županijskog odbora za razvoj (ŽOR).

Na sjednici se razmatrao nacrt prijedloga Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Predstavljene su razvojne mjere, prioriteti i strateški ciljevi za sedmogodišnje razdoblje. Naime, prijedlog strategije sadržava 11 prioriteta i 40 razvojnih mjera koje obuhvaćaju aktivnosti koje bi se trebale provesti u sljedećih sedam godina, a koje bi trebale doprinijeti ispunjavanju tri strateška cilja: ekonomski razvijena županija, društveno odgovorna županija i učinkovito organizirana županija.

Nakon predstavljanja mjera i rasprave o sadržaju mjera zaključeno je da se prijedlog strategije objavi na web stranici i da se stavi na uvid javnosti kako bi se prikupili prijedlozi i ideje od svih zainteresiranih strana koje nisu bile izravno uključene u proces izrade strategije.

Naime, Županijski odbor za razvoj (ŽOR) je savjetodavno i operativno tijelo u procesu upravljanja razvitkom, kojeg čine 31 član iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Više o zadacima i ulozi navedenog tijela možete pronaći na službenoj web stranici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije www.eui-zzh.ba, priopćeno je u četvrtak iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Prodavanje magle. Obisao sam dosta EU i nikada i nigdje nisam vidio toliki PR -a samo s jednim ciljem a to je najbolje izrazeno u sintagmi, sve za vlast a vlast ni za sta. Ja bih isao doktoru koji je spasio 99 % pacijenata i koji ima vidljive rezultate a ne onome koji se reklamira a pola pacijenata po zemljom. Pola puka Ercegovaca vani ili namjerava van a ovi o razvojnim planovima za mozda jednog dana …

  • Evo ljudi se našli, nešto planiraju – svaka čast. A more li se negdje nać taj prijedlog razvoja da ga obična guba ko ja pročita?

  • Sta se ceka Kristijane.ministre pravosuđa i Premijeru.Svaki dan nam vršljaju arapi ovuda i motaju nam se oko kuća i obitelji.Zašto ne donesete zakon da ukoliko nam upadnu u kucu ili posjed imamo pravo koristit oružje u samoobrani,sebe ,svoje obitelji i imovine.U cemu je problem?Trebamo li bjezati iz svojih kuca ili se motati godinama po sudu ako se u obrani koristimo oruzjem?Pa vidite da svršavaju režuci glave ljudima druge vjere.Ili vi nemate muda sustavno obraniti svoj narod,zapravo dati mu za pravo da se obrani pred ovim divljacima .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.