Štrajk upozorenja sindikata korisnika proračuna HNŽ-a

Koordinacija sindikata korisnika proračuna HNŽ-a najavila je jednosatni štrajk upozorenja koji će, kako ističu, biti održan u ponedjeljak, 5. prosinca.

Nakon provedenog anketiranja članova sindikata u osnovnim i srednjim školama HNŽ-a koje nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku te sindikata državnih službenika i namještenika u toj županiji i nakon što se preko 90 posto članstva izjasnilo za štrajk upozorenja kao prvi korak u ostvarenju radničkih prava, obavještavamo javnost da će se u ponedjeljak, 5. prosinca, u svim našim ustanovama održati jednosatni štrajk upozorenja koji podrazumijeva jednosatnu obustavu rada, najavili su iz Unije sindikata.

Glavni i zajednički zahtjev svih sindikata jest isplata jednokratne pomoći u iznosu od 1.080 KM te transparentnost u isplati tužbi, navode u priopćenju predsjednici sindikata Goran Miličević, Edin Sarajlić, Edina Čomić, Josip Milić, Dalibor Alilović i Miron Torlo.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Ovi rade 7 od 12 miseci u godini ito pola radnog vrimena (oko 35 sati tjedno) dok mi ostali radimo u prosjeku 48 sati tjedno, uz to mi nemamo pravo na godisnji odmor ako nam je „gazda“ firme clan vladajuce stranke u Zupaniji!

  • 16:50, imate vi pravo na godišnji i sve ostalo kao i oni na proračunu.
    A računica ti je bezobrazna u komentaru jer mnogima je mala plaća a moraju raditi 40 sati tjedno, kao i ti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.