Stoltenberg: Novi paket pomoći BiH

Naš sastanak u Madridu će bit transformativan. Potrebna nam fundamentalna promjena u pristupu sigurnosti. Obećavamo nove pakete pomoći Bosni i Hercegovini, Gruziji, Mauritaniji i Tunisu, izjavio je generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Stoltenberg je napomenuo da Rusija predstavlja najveću prijetnju sigurnosti svijeta i da će to biti glavna tema na summitu u Madridu.

Pored Rusije, na NATO summitu će se govoriti i o politikama Rusije i Kine.

Planiramo razgovarati o načinu na koji ćemo se nositi s utjecajem Rusije i Kine u južnom susjedstvu, kazao je generalni tajnik NATO-a.

Stoltenberg je najavio povećanje proračuna obrane, kao i promjene u obrambenim politikama NATO-a.

Imat ćemo najveći remont obrane od hladnog rata. Potrebno je povećati investicije i proračun za obranu, kazao je Stoltenberg.

Pohvalio je ukrajinske napore u odupiranju ruskoj agresiji.

Ukrajina se nastavlja odupirati ruskoj prijetnji i oni su nam inspiracija. Predsjednik Zelenski će nam se pridružiti na summitu. NATO je pružio podršku Ukrajini, vojnu i financijsku od 2014. godine kada je Rusija ilegalno anektirala Krim. Od veljače smo povećali podršku Ukrajini i nastavit ćemo je podržavati, kazao je Stoltenberg.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.