Stolac: Srednjoškolcima skraćen raspust zbog grijanja

Srednja škola Stolac je jedina škola po hrvatskom planu i programu koja će imati skraćen proljetni raspust.

Naime, kako bi ispunili fond sati koji trebaju zadovoljiti po planu i programu škola je donijela odluku o skraćenju proljetnog raspusta, pa će učenici u školu krenuti 18. travnja, umjesto 24. travnja.

”Mi smo u drugom polugodištu krenuli tjedan dana kasnije u odnosu na ostale učenike u županiji. Imali smo kvar na centralnom grijanju i morali smo odgoditi nastavu. Dio kvara na centralnom grijanju je sada popravljen, a dio nije. Unatoč tome nastava se mora održati”, rečeno je za Bljesak.info iz Srednje škole Stolac.

Informaciju o odgodi nastave potvrdio je i Josip Milić iz Saveza sindikata srednjih škola HNŽ-a, koji je rekao da je ovo jedina škola koja je skratila proljetni raspust.

Nezadovoljni roditelj nas je kontaktirao tvrdeći kako se raspust skraćuje preko leđa djece.

”Roditelj sam učenice koja ide u Srednju školu u Stocu. Dobili smo informaciju da će jedino škola u Stocu raditi punim intenzitetom odmah nakon uskršnjeg ponedjeljka od svih škola Hercegovačko – neretvanske županije. Razlog nepostojanja njihovog odmora je kvar uređaja za grijanje škole zbog čega su imali produljen zimski odmor, ne znajući točan datum polaska u školu. Navedeno grijanje ni do danas nije popravljeno. Zašto se sada preko leđa naše djece skraćuje njihovo pravo uskršnjih blagdana, kada djeca nisu kriva za ovakvu situaciju”, pita se ogorčeni roditelj iz Stoca.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.