Što znači ako često sanjate seks?

Sigmund Freud, otac psihoanalize, postavio je teoriju o snovima, prema kojoj oni odražavaju potisnute želje i nagone koji se gotovo uvijek povezuju s onim primarnim, seksualnim.

Njegovi učenici s vremenom su odmakli od te ideje i prestali svoditi snove samo na puke falusne simbole, a novije znanstvene teorije kažu da snovi, naročito oni seksi, zapravo predstavljaju odraz problema koji nas muče u svakodnevnom životu, pišu Nezavisne novine.

Zato, ako ih sanjate, otkrijte kakvu vam to poruku podsvijest šalje.

S bivšim – ljuti ste na sadašnjega

Među čestim seksi snovima je i seks s bivšim. To može biti znak da prema njemu još gajite neka osjećanja, odnosno da se borite s tugom zbog raskida. S druge strane, podsvjesno se možda i ljutite na sadašnjeg partnera zbog nekih njegovih poteza koji vam ne gode, zbog čega se osjećate nesigurno i “vraćate” se bivšem. Ako vas tijekom seksa s bivšim u snu zatekne novi partner, podsvijest vam signalizira da niste načisto s novom vezom.

S nepoznatim – strahujete od budućnosti

Seks sa strancem ili osobom koju ste jednom sreli u životu govori da vam nedostaje uzbuđenje u vezi ili braku. Može simbolizirati i strah od budućnosti, odnosno to da se ne znate nositi s problemom s kojim ste se upravo suočili. Može biti i znak nedostatka osjećaja koje želite razvijati. Na primjer, ako je muškarac s kojim vodite ljubav u snu izrazito nježan, možda osjećate da niste dovoljno nježni prema svojoj djeci ili partneru.

Sa slavnim – želite priznanje

Koja holivudska zvijezda posjećuje vaše erotske snove? Iako su šanse velike da vas seksualno privlači ta prelijepa osoba s malih ekrana, san zapravo nije o njima. Glavna zvijezda ste vi. Kada u snovima imate seks s nekom javnom osobom, to predstavlja neku vašu žudnju. Vjerojatno ne dobivate dovoljno pažnje od voljenih ljudi ili općenito niste zadovoljni društvenim životom.

S osobom istog spola – treba vam razumijevanje

Ako sanjate da imate odnos s osobom istog spola, to ne znači da imate homoseksualnih sklonosti. Naprotiv. To samo govori da priželjkujete više razumijevanja u trenutnoj vezi i da od partnera očekujete da bude pažljiviji prema vama.

Homoseksualni odnos s dobrom prijateljicom u snu često je znak nesigurnosti vezane za to prijateljstvo. Problem može biti i u maloj dozi ljubomore zbog neke njene osobine ili talenta koji biste željeli da imate.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.