Što se krije iza majica s natpisom “Ovom majicom volim”?

Ekipa bh.modnog portala MODAMO.info je jučer, druženjem s novinarima u pekarnici Mrvica u Sarajevu, predstavila svoj projekt naziva Ovom Majicom Volim.

Naime, na tržište su, kroz Super i Maxi Konzum lance plasirali najpoželjnije majice sezone koje nose bh.etiketu i humanitarnu poruku. Na majicama je stilski ispisan tekst OVOM MAJICOM VOLIM na tri bh.službena jezika, a cilj im je prodajom majica prikupiti donaciju u iznosu od 19.800 KM, koju će donirati udruženju Pomozi.ba, točnije njihovom projektu Užina za đaka. Projekt Užina za đaka se brine o đacima širom BiH čiji roditelji nisu u mogućnosti omogućiti im novac ili sendvič za školsku užinu. Ova donacija od 19.800 KM će biti dovoljna da osigura užine za cijeli mjesec za čak 1.100 đaka iz Bosne i Hercegovine.

„MODAMO.info kao portal postoji već sedam godina, i kroz to vrijeme smo uistinu mnogo postigli na domaćoj modnoj sceni. Veliki smo ljubitelji i promotori kvalitetnih domaćih stvari i zato smo odlučili napraviti projekt kroz koji ćemo potvrditi kako MADE IN BIH etiketa može biti usmjerena u pozitivne, lijepe priče, baš kakva je priča Užina za đaka. Majicu smo mogli vrlo jednostavno uvesti iz Kine, no odlučili smo se novac utrošen u izradu majice uložiti u BiH. Zato smo za proizvodnju majica angažirali domaću kompaniju naziva ‘Glamur Dizajn’ koja se nalazi u Brezi. U suradnji s njima napravili smo stilsku majicu sastava 100% pamuk s veoma kvalitetnim tiskom kako bi dostojno promovirala Bosnu i Hercegovinu kao zemlju porijekla. Idemo raditi lijepe, konkretne, domaće modne priče.“, istaknula je Ana Ćavar, glavna urednica portala MODAMO.info, dodavši kako su presretni što je i Enis Bešlagić prepoznao ovu pozitivnu priču i odmah joj odlučio dati svoju podršku odricanjem od honorara za promotivnu kampanju čije je zaštitno lice.

„Projekt me uistinu oduševio, posebno jer sam veliki prijatelj ekipe koja stoji iza udruženja Pomozi.ba, i sretan sam što sam dio priče OVOM MAJICOM VOLIM. Bila je ovo jedna super suradnja s velikim ciljem – osigurati 19.800 KM za 1.100 đaka. Naših đaka! Najsretniji ću biti kada vidim da je projekt uspješan i kada u gradu sretnem ljude u ovoj majici koja se nosi s ponosom.“, prokomentirao je Enis Bešlagić.

Anera Junuzović – Husić, koja je ispred udruženja Pomozi.ba pozdravila sve prisutne, je istaknula: „Oduševljeni smo činjenicom da je MODAMO.info odabrala baš naš projekt Užina za đaka i da su na taj način ljudi prepoznali i priznali naš rad. Velika nam je čast što nam je podršku prilikom realizacije ovog projekta pružio i naš prijatelj Enis Bešlagić. Sretni smo što je ovaj projekt usmjeren u dva smjera, pa će kupci pored toga što će imati najcool majicu ovog ljeta, time pomoći i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Radujemo se počeku nove školske godine i osmjesima naših đaka, jer zar je potrebna veća nagrada od iskrenog dječjeg osmijeha?“

Na druženju su predstavljeni i vizuali projekta kao i simpatičan promotivni video s Enisom Bešlagićem u glavnoj ulozi:

Dosljedno projektu u domaćem potpisu, i vizuale su kreirali domaći umjetnici koji su svojim radom dali doprinos ovoj humanitarnoj priči, pa tako fotografiju i video potpisuje fotografkinja Aida Redžepagić, dok je za grafička rješenja zaslužna grafička dizajnerica Ana Lukenda.

Svi oni koji također žele voljeti ovom majicom to mogu napraviti tako što će već danas posjetiti Super ili Maxi Konzum u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Brčkom te kupiti svoju majicu. Iz MODAMO.info naglašavaju da majice do kraja tjedna doći i na police u Super i Maxi Konzume u ostalim bh.gradovima, a sve detalje o najpoželjnijoj majici sezone možete pratiti na MODAMO.info ili na službenoj Facebook stranici projekta.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak

4 komentara

Komentiraj: