Što Mostarci misle o ljubaznosti zdravstvenih radnika

SKB Mostar bolnica

Znate li koje sve informacije su zdravstvene ustanove i zdravstveni djelatnici dužni osigurati pacijentima? Krije li se ponekad iza neljubaznog djelatnika upravo kršenje prava pacijenta na informaciju?

Pravo je pacijenta da bude upoznat sa svim terapijama, lijekovima i medicinskim pretragama kojima će biti podvrgnut. Ponekad su pacijenti zakinuti za svoja osnovna prava “zahvaljujući” neljubaznom i nepristupačnom osoblju.

Što građani misle o ljubaznosti zdravstvenih djelatnika? Postoje li kazne za kršenje ovog prava? Odgovore na ova i druga slična pitanja pogledajte u prilogu:

Pravo na informaciju je temeljno pravo pacijenata koje otvara pristup svim drugim pravima.

Neljubazan i neprofesionalan odnos medicinskog osoblja prema pacijentima je često upravo kršenje tog prava, a pacijenti se nađu pred zidom i često ne znaju što napraviti pa obitelj poseže za novčanicama za “informacije” i tako plaća ono što im po zakonu pripada.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Nema sanse da ce vam sta reci. Ljubaznost i profesionalnost im je na nivou. A i kad platis nece sve reci je ih to previse umara. Lijeni su bezobrazni,neotesai neodgojeni. A ksko se odnose prema starijim i nemocnim bolesnicima ne daj Boze. Bolje je ostaviti jadne starce kuci egonih nima dati na brigu.

  • Mjerilo svega je da u bolnici radi preko 2000 ljudi i recite kada je netko primljen u ovu ustanovu na temelju javnog natječaja. Ne računaju se oni koji se na temelju zakona moraju objaviti, a na tim mjestima, zna se, ili već rade ili će raditi unaprijed odabrane osobe. Kada se u toj ustanovi, ili bilo kojoj državnoj pod upravom, zna se, uposlila neka osoba na temelju selektivnog natjecanja sa ostalim kandidatima? A to što smo svi mi navikli zavlačiti ruku u novčanik kupujući milost od doktora, sestre i ostalog osoblja je djelomično i naša vlastita krivica. Jednom sam došao u situaciju da se nije htjelo uzeti novac. Nisam odmah znao zašto, ali poslije pola sata kada je bolesnik preminuo bilo mi je jasno. Duboko vjerujem da ima i poštenih, samo nisam imao sreće da ih susretnem. Jako se neugodno osjećam kada susretnem poznatu osobu i pita me da li mi nešto treba. Treba mi zdravlja, jer sam po to i došao, a ne treba mi pregled preko reda ili veća kupljena pažnja dijagnostičara moga zdravlja.

  • hahah,pa mostarci su ljubomorni sto vecina sirokobrijezana radi dole jer imaju veceg znanja od cigana mostarskih,i sta ce reci nego sve negativno ?? nisam znao da ste tako glupi i da ste nesto drugo ocekivali

  • a pita li se itko od ovih žugatora za koje mizerne novce radi ovo osoblje dobro je i ovako kako su im mizerna primanja treba kritikovat političare

  • Mizerni su to novci, ali svi su oni dobrovoljno upisali te škole i od prilike znali za kakvu plaću će raditi. Prehuman je to posao da bi se neko s njim bahatio i bio bezobrazan. Ovih dana često boravim u bolnici i nemam baš neku veću zamjerku. Ako baš hoćete, ni djelatnici u drugim strukama nisu baš preljubazni, samo što je ovdje zdravlje u pitanju pa smo tu svi puno osjetljiviji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.