Što je sve potrebno za prelazak granice Republike Hrvatske?

Nakon brojnih glasina koje kruže iz dana u dan, brojnim stanovnicima je nejasno što je sve dovoljno za prijeći granicu Republike Hrvatske.

Posljednjih dana su se na portal Jabuka.tv javili čitatelji kojima nije bilo jasno da su na granici naglasili to da ne vrijedi pozitivan antigenski test, nego se samo prihvaća dokument s točnim datumom na kojem piše kad se prebolio COVID-19.

Tako je portal Jabuka.tv dobio povratnu informaciju iz MUP-a RH koji je dao konkretan odgovor na to što je sve potrebno za prelazak granice RH.

Ako ste preboljeli COVID-19 u zadnjih šest mjeseci, za dokazivanje preboljenja na granici trebate imati pozitivan nalaz PCR testa ili antigenskog testa koji je urađen unazad šest mjeseci, a stariji od 11 dana ili potvrdu o preboljenju izdanu od liječnika. Dakle, bitno je da imate jedno ili drugo, rekli su iz MUP-a RH.

Od ranije je poznato i kako u Hrvatsku mogu ući osobe s negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata.

Napominju kako se za ulazak u RH priznaju četiri cjepiva koja je odobrila EMA: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson te još dva koja se koriste u drugim članicama EU-a, i to Sinopharm i Sputnjik V.

Što se tiče osoba koje su cijepljenje Pfizerovom, Moderninom ili Sputnjik cjepivom u Hrvatsku mogu ući u razdoblju od 22 do najviše 42 dana od cijepljenja prvom dozom, odnosno od 22 do 84 dana od primanja prve doze AstraZeneca.

Iz MUP-a Hrvatske kazali su i kako je, kao jedan od epidemioloških uvjeta za ulazak u RH, sukladno odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH, navedena potvrda o cijepljenju koja treba sadržavati osobne podatke osobe koja je cijepljena, datume cijepljenja i naziv cjepiva te mora biti izdana od nadležne institucije.

Potvrda bi trebala biti u originalu te, ako nije na hrvatskom jeziku, poželjno je da bude prevedena na engleski ili njemački, rečeno je ranije iz MUP-a RH.

(www.jabuka.tv)38 komentara

  • Di će te taki neobrazovani. Ima bolan po Dalmaciji seljačima ko i vi. Ne triba vas pušćat nikud. Di god dođete, devar napravite. Umislite se i kurč.te se, e, a da ne govorim o futeljama. Šaka jada a u tri države držite vlast. Dosta ste imali veza ali sada dolazi poštenije vrime…. Kako vam Pepić sad ne sredi ko je lani sredio

 • Ajmo ovce, opet glasajte za HDZ. Ima lijepih mjesta za odmor i kupanje u Hercegovini. Koja su duplo jeftinija od bajnih ljetovališta Hrvatske.

  • Čovječe ludi što si se naložio,pa sam si ispisao sve ove komentare ,ma heby sebe idi u crnu svoju ,Albaniju Tunis ,smećaru ,crveni idi i ne vraćaju se ,pas mammy,ej ja mogu u lipu našu ,a ti u svoju smrdiju

 • Cemu onda hrv. Osobna i putovnica. Mars stoko…. Za to smo se borili i branili vas… Stoko pokvarena… Sto je vrijedniji ili zdraviji hrvat iz Zagreba od hrvata iz Ljubuskog, Gruda, Sirokog itd…

 • Ja sam napravio rezervaciju na 10dana u Budvi. Niko me nije pitao ni za kakve testove i vakcine. More i plaže identični Hrvatskoj. Cijene pristupačne.

   • Kad te drugi gadja pa i ne bude ti krivo, rat jbg, ali kad te tvoj pokrade, osiromasi i raseli, e to je vec problem.

    • Ne mrzim nikoga ali ne bi u CG da mi oni plate.Očito si bio bjegunac u ratu i nikoga nisi izgubio pa pišeš gluposti.Takvima kao tebi ne treba ni dozvoliti ulaz u RH.

     • Ujak mi je poginuo pred sami kraj rata, pa opet ne mrzim nikoga. Od rata je proslo 30 godina, nisu rat vodili narodi nego pojedinci za svoje interese, a ti i takvi kojima je do rata, koji nakon 30 godina se vode mrznjom, daleko vam kuca bila od moje, savrseno me zaboli jeste li rvatine poput tebe ili tamo neki srbi i crnogorci.

   • Glupane jedan rat je bio prije 30 godina ljudi što sad rade dole nisu se ni rodili bili a ima hrvata kolko oćeš što radi dole i bolje su plaćeni nego u makarskoj

     • Nigdje veze, to taman sad da neko iz Crne Gore istu tu pricu prosipa, mozda su mu djeda ubili u Jasenovcu, i sad mu takav poput tebe bifla pricu ”pa dobro nije se on rodio tada ali jest mu dedo”, prejadno…

 • Kad budu parlamentarni izbori u hr treba glasati za bilo koga ko nije iz kradezea. E neću se pelcovati pa makar nikad ne prešo tu vašu jeb..u granicu

 • Sirotinjska dica branitelja koja ide na 1 dan na more ne mogu se okupat u hrvatskom moru, MRŠ stoko, niste tražili testove kad su autobusi puni momaka od 18 pa naviše išli i punili redove ZNG-a (Mi smo garda Hrvatska srca su nam junačka, nikog’ se ne bojimo,
  zemlju svoju volimo. Postrojmo se braćo svi u jedan hod, neka dušman čuje pobjednički zov, u odlučujući boj, krenuli smo mi, za slobodu našu, pravednost i mir.
  Nek’ svaki Hrvat pedalj zemlje brani, ne bojte se ljudi, Bog je na našoj strani, nek’ svaki junak života svog ne žali, za našu Hrvatsku mnogi su ga dali, NAŽALOST )

  • Ovo je najbolji i jedini iskren komentar. Sad se zapitajmo za koga je naša zaluđena mladost dala svoje mlade živote.

 • Da nije HDZa možda bi i ja iša na odmor, pošto radim kao normalan čovik, nisam član nijedne Partijce, tako da me ovo uopće i ne sekira. Samo vidim da je narod kivan na vlasti kako u domovini tako i u ovoj domovini. Kako ih nije strah Boga, do kada će pljačkati i lagati radni narod.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.