Što je Elon Musk naučio iz svojih pogrešaka? – Jabuka.tv

Što je Elon Musk naučio iz svojih pogrešaka?

Poznati poduzetnik Elon Musk je čovjek s raznoraznim interesima. Istodobno lansira rakete, usavršava električne automobile i nastoji kolonizirati Mars. Stoga mu prekoračeni rokovi i poslovni neuspjesi nisu nepoznanica. Ovdje su neki primjeri njegovih neuspjeha i što je naučio iz njih.

Naučite se nositi s manjkom

„Razlog zbog kojeg sam završio kao glavni inženjer ili glavni dizajner nije zato što sam to želio. Dogodilo se jer nisam mogao nikoga zaposliti. Nitko dobar se ne bi pridružio. Tako da sam završio radeći taj posao po defaultu“ – izjavio je Musk o ranim danima u SpaceX-u u govoru koji je održao 2017. g. u Australiji.

Ne gubite posao s vidika

Nemojte skretati pogled s lopte. „Prvi put kada sam uzeo slobodan tjedan, eksplodirala je raketa Orbital Sciences“ – izjavio je Musk tijekom intervjua u rujnu 2015. g. – „Lekcija glasi – nemojte uzimati slobodan tjedan“.

Peta sreća (barem za lansiranje Falcona I)

„Postoji smiješna ideja da u NASA-i neuspjeh nije opcija. No kod nas jeste. Ako stvari ne propadaju, niste inovativni dovoljno“ – izjavio je Musk u intervjuu iz 2005. g. za Fast Company.

Ne budite brzopleti

„Pogreška koju smo napravili s Modelom X je bila ta da smo stavili previše velikih stvari odjednom u proizvod. Gledajući unazad, bolja bi odluka bila da se napravilo manje stvari“ – izjavio je Musk za investitore 10. veljače 2016.

Postavite očekivanja

Postoji „visoka šansa da (Falcon Heavy) ne završi u orbiti… Da budem iskren, nadam se da će se maknuti s platforme – čak bih i to smatrao uspjehom“ – izjavio je Musk na konferenciji u srpnju 2017. Raketa je uspješno lansirana u veljači.

Ako želite nešto dobro obavljeno, učinite to sami

vijek baterije je zakazao, što je odgodilo isporuku Teslinog Modela 3. „Morali smo izraditi softver od početka. Tako sam proveo brojne sate radeći do kasno u noć u Gigafactory-u“ – rekao je Musk investitorima prošlog listopada.

Ako sve drugo propadne, priznajte si da niste osoba koja se drži rokova

„Gradimo prvi Mars, ili međuplanetarni brod, i mislim da ćemo moći raditi kratke izlete, letove do prve polovice iduće godine“ – izjavio je Musk u ožujku 2018.

Brzo je dodao: „Iako ponekad, moji vremenski okviri su malo, znate…“.

(Poslovni Plus)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.