Što će se dogoditi onima koji ne prihvate nova WhatsAppova pravila? – Jabuka.tv

Što će se dogoditi onima koji ne prihvate nova WhatsAppova pravila?

WhatsApp nam je pustio nekoliko tjedana da zaboravimo kontroverzu koju su izazvali svojom najavom novih pravila korištenja, no potom su ponovno krenuli s dodatnim pojašnjenjima.

Već smo vidjeli kako su najavili da će unutar aplikacije dodati banner s informacijama o novim pravilima i postupanju s privatnim podacima, a sada su službeno objavili i što će biti s onima koji na nova pravila – ne pristanu.

Kao što otprije znamo, rok za prihvaćanje pomaknut je s inicijalno planiranog 8. veljače na 15. svibnja. To bi, smatraju u WhatsAppu, svima trebalo dati dovoljno vremena da se informiraju oko promjena koje će ih pogoditi (kao što smo već pisali, za građane EU gotovo nikakvih promjena neće biti jer ih štiti GDPR), piše Bug.hr.

WhatsApp nastavlja s kontroverznim ažuriranjem

U slučaju da korisnik ne prihvati nova pravila, WhatsApp mu neće izbrisati korisnički račun, ali će mu značajno ograničiti funkcionalnosti. Neko kraće vrijeme nakon 15. svibnja (navodno se radi o tjednima) korisnici koji nisu kliknuli na Accept moći će putem WhatsAppa samo primati pozive i obavijesti, no poruke unutar aplikacije neće moći ni čitati niti slati.

Nakon isteka ovog razdoblja, i preostale će funkcionalnosti biti postupno ukinute, a račun će postati neaktivan. Za aktiviranje istoga bit će potrebno tek, naravno, prihvatiti novu politiku privatnosti. Ne želite li to, WhatsApp podsjeća da uvijek možete preuzeti svoju povijest razgovora i izbrisati korisnički račun.

Telegram dodatno olakšao prelazak s WhatsAppa: Evo kako u samo nekoliko trenutaka prebaciti sve prepiske

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.