Stiže prijedlog odluke o zabrani izvoza trupaca, ogrjevnog drveta i peleta

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH će do kraja ovog tjedna pripremiti prijedlog odluke kojom se privremeno zabranjuje izvoz trupaca, ogrjevnog drveta i peleta iz BiH, najavio je resorni ministar Staša Košarac.

Prijedlog ćemo uputiti nadležnim institucijama na dostavljanje mišljenja, kako bi se do kraja lipnja odluka mogla naći na Vijeću ministara BiH, naglasio je Košarac i dodao da će prijedlog biti upućen nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima resornih entitetskih ministarstava.

Košarac je u utorak u Sarajevu razgovarao s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem i predstavnicima Gospodarske komore i Udruge poslodavaca FBiH o potrebi usvajanja odluke o privremenoj zabrani izvoza trupaca, ogrjevnog drveta i peleta, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sugovornici su se usuglasili da je prioritetno što prije onemogućiti izvoz trupaca, ogrjevnog drveta i peleta bez uvjetovanja ranije potpisanim ugovorima.

Stavovi nadležnih institucija Republike Srpske i FBiH o neophodnosti usvajanja ove odluke su usuglašeni i identični, što je ohrabrujuća vijest za domaće proizvođače i drvoprerađivače, istaknuo je Košarac.

Provjerili smo cijene peleta

(www.jabuka.tv)

10 komentara

    • Ako od te iste države uzimaš sirovinu (a jesi) puno jeftinije i onda na osnovu izvozne cijene dereš domaće potrošače onda država ima pravo zabraniti izvoz. Pilaj svoju vlastitu šumu i izvozi po kojoj oces cijeni.

  • Uvozi sirovinu pa izvozi gotov proizvod ,a ne imovinu građana izvozit da oni nemaju dovoljno za svoje potrebe.Sve lihvare na robiju u sibir.

  • Država je glupa zato što ti je dozvolila da izvoziš njezinu imovinu.Uvezi sirovinu pa napravi proizvod i izvozi koliko god hoćeš lihvaru,a ne izvozit imovinu građana.

  • Listite dedovinu, koju smo svi zapostavili od rata i na oranicama i vinogradima pilajte grabovinu i eto grijanja.
    A izvozit bi trebalo ako ima viška, a ne da su nama drva preskupa a izvoze se i da je isplatnija struja.

  • Stiže vam p.m. prije bi kornjače došle do rješenja, a lopovi odvezoše fok vi blejite
    Bagro jedna, okanite se jadnog naroda. Živio ugalj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.