Provjerili smo cijene peleta

Cijene peleta u BiH drastično su skočile u odnosu na prošlu godinu.

Za tonu peleta u poduzeću ”Drvosječa” platit ćete čak 640 KM prema podacima s njihove web stranice. Samo prije mjesec dana kod istog prodavača akcijska cijena peleta iznosila je 480 KM, a realna 560 KM po toni. Početkom prosinca 2021. godine cijena je iznosila 480 KM.

U širokobriješkoj ”Cerovini” pelet možete naručiti do kraja svibnja po cijeni od 450 KM po toni s rokom isporuke krajem lipnja.

U tomislavgradskom ”PPT”-u trenutačna cijena tone peleta iznosi 450 KM, no trenutačno nema ga na stanju. Kako nam je rečeno, peleta će biti tek za mjesec i pol dana, no pitanje je po kojoj cijeni.

Tonu peleta u tvrtki ”Malucanović” iz Rakitna platit ćete 520 KM s tim da na isporuku ne čekate duže od par dana.

Pred početak prošlogodišnje sezone grijanja cijena tone peleta mogla se pronaći za 300 KM. Početkom prosinca 2021. godine, kada je portal Jabuka.tv provjeravao cijene drva i peleta, cijena po toni kretala se od 420 KM do 480 KM.

Inflacija u BiH porasla na čak 10,2 %

(www.jabuka.tv)

33 komentara

  • Koja budala može dat tolike ste za tonu peleta, grijanje na struju a drva još bolja, i usput uštedit koju marku. Smederevac zakon, već se kupuju peći na drva , iz povjerenih izvora, a vi mešetari skladišite do mile volje , čuvajte ga dobro.

 • Drva su zakon, malo obiteljske rekrecije i imate drva tj. Energent za grijanje.
  Barem u Hercegovini 90% kućanstava ima “SVOJE DRVA”.

  • Slazem se, zato prodajem pec na pelet, jer imam pec na drva, a i svoja drva.. 5 litara misavine i litar lancola, cca 25KM, i 3-4 dana pilanja, 15 tak metara drva.. nemoze jeftinije

 • Za godinu dana možete prodavat kome pelet,nikome,pa bolje se grijat na struju pa plaćat 500KM svu struju mjesečno nego tonu i više ti treba da bi mjesečno se grijo..neko manit šta li…pritsni dugme o ko gospodin(ni skladištenja,sipanja,čišćenja..) ..E moji mešetari…poduzetnici..nećete Vi kome više prodavat pelet..sve prelazi na druga grijanja..

  • Jača klima i 2-3 metra drva kad je suvi led i naložit drva u npr. njemački kamin koji du odlični(imaju kao peći ili ugradbeni) ili bilo koja pećili šporet, ne može bolje i jeftinije.
   A drva sve mirišu. Kakav pelet i prašina, čišćenje, nošenje a preskupo.

 • Slazem se s gornjim komentarima. Da upalim sve sto grije nece mi bit vise od 500km struje, a i da hoce, zabolo me! E, pa, gospodo, samo skladistite! Inat je cudna stvar, u Hercegovini ga necete prodat. Zbogom i zivili!

 • Narode vadite peći iz podruma drva du zdrava cjela kuća miriše, ta lakše je iznit lugaru nego očistit peć od peleta zaraza živa. Narod se dobro zajebo. Trujete sebe i ostale ukućane.

 • Uh, moja susjeda loži “ćumur”, ne da se živit ujutro ali kada susjed ode ma poso e onda je “ŽIVOT”.
  PS. Pritrpim jutarnje zagađenje.

 • A zasta ovi inspekcijski uhljebari sluze,mogul ovoj bagri stat ukraj,dokle vise!!!!!jebo vas pelet prec na struju pa se napusite bagro ostaplerska!!!

 • Nema inspekcije pa oni žive od takvih velik je njihov đep a bogami i usta. Jebe se njima jer oni tako zarađuju. Ima uhlja loži jarame do mile volje. Majku vam lopovsku uživate dok jafni narod patite . Sve za ljekove dali dao bog.

 • HIFA je ove godine opet napravila monopol u bih za pelet . Tako su oni odgovorni za dobar dio cjene . Ne prodajete alkohol na benzinskama glumite neke vjernike pravite se . Neka vam bog podari toplotu kao sta vi pruzate narodu bosne sada. Pare nećete moci ponijeti sa sobom da ga palite i grijete se ili ce te vi mozda u neke toplije krajeve nakon smrti pa se ne bojite.

 • Cijena peleta prelazi sve granice.Necete ga imati kome prodati.Ja cu sigurno preci na grijanje strujom,sigurno cu manje platiti.

 • Sramota šta radite od svog naroda imate li dušu struja zakon kakav pelet imam klimu a vi svoj pelet cuvajte i njemu ce proc rok trajanja Dabogda vam se navlazio
  I nikom ne prodali

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.