Stiže Pony Express – plaćanje računa izravno iz Gmaila

On-line plaćanje računa odavno nije nešto spektakularno ili novo, ali ako ova usluga Googlea zaživi, onda će biti prva koja će vam omogućavati da račune plaćate izravno iz vašeg e-mail klijenta.

Naravno, to se odnosi samo na one koji koriste Googleov e-mail i u njemu imaju otvoren korisnički račun, no ako Google uspije u svom naumu, možda i drugi “velikani” krenu u ovom pravcu, piše Zimo.co.

Prema napisima koje je objavio portal, na osnovu internog dokumenta kojeg su imali prigodu pročitati, Google razvija novu uslugu nazvanu Pony Express. Za sada nije poznato je li riječ o “kodnom imenu” ili će se usluga tako zvati kada krene u produkciju, ali to i nije toliko važno.

Navodno se javna dostupnost očekuje krajem godine, iako nije definirano u kojim će zemljama korisnici Gmaila imati mogućnost plaćanja računa izravno iz Googleove aplikacije za elektroničku poštu.

U dokumentu se detaljno navodi kako će usluga funkcionirati, objavljen je samo dio, no čak ni taj dio iz Googlea za sada nisu komentirali.

Za korištenje Pony Express usluge korisnici će morati verificirati svoj korisnički račun, na osnovu jedinstvenog matičnog broja, imena i prezimena, odnosno adrese.

Ti će se podaci autentificirati od strane Googlea i partnera (banaka?) koji u ovom trenutku također nisu poznati, nakon što se završi cijeli proces, korisnici koji odaberu Pony Express dobit će mogućnost vrlo jednostavnog plaćanja računa izravno iz Gmail aplikacije.

Na fotografijama koje je objavio definirano je plaćanje “jednim klikom” kroz Pony Express, nakon što se korisnički račun poveže s kreditnom karticom ili tekućim računom u banci. Iako Google nije prvi koji namjerava ponuditi ovakvu uslugu, s obzirom na brojnost njihovih korisnika, vrlo je vjerojatno da će odmah početi vodeći.

Pony Express će nuditi i opciju dijeljenja računa s odabranim korisnicima, prijateljima ili poslovnim partnerima, koji će automatski platiti unaprijed dogovoreni iznos određenog računa, piše Zimo.co.

Nema sumnje kako je riječ o poprilično korisnoj mogućnosti u cjelini, makar ćemo morati sačekati da vidimo kako je Google ustvari zamislio da cijela priča funkcionira. Sljedećih mjeseci će se vjerojatno poprilično pričati o Pony Expressu i iščekviati nove informacije, odnosno mogućnosti.

(Zimo.co)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.