Stiže novi Volkswagenov model – Jabuka.tv

Stiže novi Volkswagenov model

Nema sumnje kako SUV vozila i dalje nastavljaju uzlazni trend te postaju dominantni bez obzira o kojoj veličini govorili.

Tako je i u Volkswagenovoj proizvodnoj paleti koja pored najstarijeg Touarega broji još i Tiguan, T-Roc te T-Cross. Već početkom iduće godine ponudu će upotpuniti još jedan model s početnim slovom ”t” u imenu – Taigo. Ustvari, i nije riječ o potpuno novom modelu, uzmemo li u obzir činjenicu kako se temelji na uspješnom brazilskom modelu Nivus.

Također, treba imati na umu kako je možemo ustvrditi kako je riječ o coupe izdanju modela T-Cross. Poput VW Pola i T-Roca i ovaj novi model nastaje na MQB platformi, a proizvodit će se u španjolskim pogonima, u Pamploni.

Sportski nastrojen SUV coupe službeno će predstaviti tijekom ljeta. Nakon toga kreće u europsku ekspanziju, dok u hrvatske prodajne salone pristiže početkom 2022. godine, piše Autonet.hr.

Novim modelom Taigo Volkswagen će upotpuniti proizvodnu paletu malih crossover vozila te se time boriti za što širi krug potencijalnih kupaca.

Dinamičan i emotivan dizajn upotpunit će brojni sustavi potpora te suvremena povezivost. Novi model Taigo na tržište će se uvesti sa štedljivim TSI motorima, serijskim LED glavnim svjetlima, suvremenim konceptom rukovanja, potpuno digitalnim kokpitom te brojnim sustavima potpore.

Volkswagen ipak ostaje Volkswagen

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.