Stiže nova Honda Civic

Honda predstavlja potpuno novi Civic.

11. generacija popularnog japanskog modela je stigla. Zasad je to Civic Sedan, prepoznatljivog izgleda i brojnih novosti.

U posljednjih 48 godina je jedan od najprodavanijih automobila u Americi pa ne čudi što je u svijet model krenuo upravo s američkog tla. A tamo će se i proizvoditi jer se pogoni u Velikoj Britaniji gase, a nije dobro ni u Turskoj.

Za razliku od nekih drugih noviteta, ovdje je sadržaj puno važniji, a kreće od kabine.

Očekivano, i Honda je popustila pred trendovima i odlučila se za digitalni kokpit s 10.2“ zaslonom, te zaslonom infotainmenta dijagonale 7 inča.

Ne brinite, klima je zadržala klasične prekidače, kao i aktiviranje audiosustava. Oprema je bogatija, pa tako kupci mogu očekivati Bose audiosustav s 12 zvučnika, kvalitetnije materijale, a premium prizvuk trebala bi priskrbiti i mrežasta struktura kojom je ukrašena prednja armatura.

A povećanjem dimenzija, posebno razmaka između osovina (+3.5 cm), prostranost u kabini je sad još bolja. Dobra je vijest da je Civic usprkos rastu dimenzija još čvršći. Primjenom aluminija i čelika povišene čvrstoće torzijska krutost je poboljšana za 8%, a čvrstoća na savijanje 13%.

Kad smo kod sigurnosti, valja spomenuti novi dizajn zračnih jastuka koji svojim oblikom i načinom postavljanja nastoje umanjiti mogućnost ozljeda glave u određenom tipu prometnih nezgoda.

Međutim, ono što je bitno je da se Honda vratila korijenima. Kao u 1970-ima jednostavnost je opet bitna, a ona “predizajniranost” prethodnika nestaje. M/M ili dulje Man Maximum/Machine Minimum donosi elegantniju i lakšu strukturu, krajnje pojednostavljenih linija, ali i dalje na korak od premiuma, piše Index.hr.

Čak je i vjetrobran pomaknut unazad kako bi se dodatno istaknuo trovolumenski oblik – recept od kojeg danas svi bježe. Dobre su vijesti dodatno povećan trag kotača, a dojam širine povećat će i razvučena stražnja LED svjetla.

Ponuda motora se ne mijenja. Kod Amera su 2.0 sa 160 KS 187 Nm, te 1.5 turbo sa 182 KS i 240 Nm. Očekuje se da će startna cijena u Americi biti malo preko 22.000 USD (35.486 KM), koliko stoji i aktualna generacija.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.