Stiže linija viskija Boba Dylana, znakovitog imena “Heaven’s Door”

Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dylan krajem svibnja s partnerima pokreće vlastitu liniju whiskeya koju će nazvati “Heaven’s Door”, a sastojat će se od triju vrsta whiskeya – straight rye, straight bourbon i “double-barreled”, pišu američki mediji.

Liniju je Dylan odlučio pokrenuti s poznatim proizvođačem “Angels’s Envy” bourbona i velikim obožavateljem Marcom Bushalom.

Obojica smo željeli stvoriti kolekciju američkih whiskeya od kojih će svaki na svoj način pričati vlastitu priču. Desetljećima putujem i probao sam neke od najboljih whiskeya na svijetu, a ovaj naš je izniman, kazao je Dylan za New York Times.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. svibnja naći će se na policama specijaliziranih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od željeza, a ikonografija ruralna – čine je vrane i kočije.

Bushala je, među ostalim za New York Times rekao da je Dylan utjelovljenje značajki ključnih za promociju dobroga whiskeya: “Vjerodostojan je, 100 posto američki i radi što želi i onako kako želi.”

Standardna linija “Heaven’s Doora” prodavat će se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine ‘puni’ 25 godina (riječ je o 25 godina odležanom whiskeyu), stajat će 300 dolara.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.