5 beauty trikova kako kosi na prirodan način vratiti sjaj

U redu, priznajemo, neodoljiva kosa koja se doslovce sjaji pri prvom dodiru sunčevih zraka cilj je koji želimo postići do prvih ljetnih dana.

Bez obzira kakvu kosu imate, uz pametno odabrane tretmane i proizvode za kosu, možete učiniti da ona izgleda lijepo i njegovano.

Prirodni recepti s namirnicama iz našeg hladnjaka su prvi korak k postizanju takvog izgleda.

No, važno je spomenuti da prečesto četkanje kao i pretjerano izlaganje pegli za kosu ili drugim elektroničnim alatima za stiliziranje kose trebaju biti što manje dio vaše svakodnevnice, jer će oni dugoročno gledano uništiti vlasi kose te ju učiniti suhom, piše Modamo.info.

Prelistajte dalje za savjete i pripremite se zasjati.

#1 Kokosovo ulje

Nerafinirano kokosovo ulje u potpunosti će transformirati vašu kosu. Kako? Dodajte par kapi ovog ulja na vrhove toplom vodom oprane kose. Nakon pola sata, operite kosu s hladnom vodom i nastavite sa svojim regularnim šamponom i regeneratorom. Ova maska pomoći će vam u borbi protiv suhih vrhova, a vi se pripremite na mnogo pitanja poput ovog:’Što se dogodilo s tvojom kosom, prekrasna je?’.

#2 Jaja

Razbijte 2-4 jaja i pomiješajte ih sa malo maslinovog ulja. Zatim svoju kosu operite mlakom vodom i nanesite ovu smjesu na kosu na 5-6 minuta. Isperite kosu mlakom, zatim hladnom vodom i već tokom dana moći ćete uvidjeti razliku te prve naznake glatke i sjajne kose.

#3 Jogurt

Osim što našoj kosi može dati sjaj i glatkoću, jogurt kao namirnica može osnažiti kosu i spriječiti njeno oštećivanje. Kosu počešljajte, a zatim na nju nanesite jednostavni jogurt bez dodataka. Kosu svežite u punđu ili rep te ostavite da jogurt djeluje 20-30 minuta. Kosu zatim operite sa šamponom i regeneratorom.

#4 Kvalitetna četka za kosu

Prečesto četkanje, pogotovo ukoliko vaša četka nije izrađena od prirodnih materijala, može ostaviti znatna oštećenja na vašoj kosi. Izbjegavajte intenzivno četkanje i četkanje mokre kose te investirajte u kvalitetnu četku izrađenu od prirodnih materijala.

#5 Nahranite kosu iznutra

Način vaše prehrane odražava se i na vašoj kosi. Formula je jednostavna, voće, povrće, riba i meso bi trebali biti na vašem meniju. Velika količina proteina će izravnati vašu kosu te ju na taj način ojačati i vratiti joj sjaj jer je i naša kosa izgrađena od proteina.
Da čujemo, koji od ovih prirodnih načina vraćanja sjaja kosi vi želite prvo isprobati?

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.