Stiže kanal na hrvatskom jeziku

Zamjenik ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine odobrio je teze koje mu je dostavila Radna skupina ministarstva, a na kojima će se bazirati izmjene Zakona o javnom RTV sustavu, javlja dopisnica BHRT-a.

One su napravljene u skladu s ranijim zaključkom Doma naroda, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Prema tom prijedlogu u okviru BHRT-a trebala bi se formirati tri kanala, koja bi emitirala program na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Nakon uobličavanja u nacrt, uslijedit će javne konzultacije i pribavljanje nadležnih mišljenja, pa potom upućivanje Vijeću ministara i nadležnim parlamentarnim tijelima.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH je donijelo odluku i uputilo u parlamentarnu proceduru izmjene koje se tiču produžavanja trenutnog modela financiranja do 30. lipnja ove godine, javlja BHRT.

Državni parlamentarci bi se na narednim sjednicama trebali izjasniti o tome, a posao koji predstoji je svakako traženje dugoročnog rješenja.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • jel to ta “Naša TV” koja će kao što Jjjj kaže baviti onim što je njenim financijerima u interesu ili će biti objektivna nepristrana televizija koja će uprijeti prstom u probleme kao npr. koje su frakcije odgovorni za nestanak hrvata u BiH. pri tome ne mislim samo na nacionalnu problematiku u RS i hegemoniju u FBiH gdje mi hrvati nismo većina već i ovdje u nas u Hercegovini gdje nas nije iselio nitko drugi nego li nedostatak radnih mjesta za mlade ljude! ili će provoditi stranačku politiku određene frakcije kako to čine srbima u RS ili muslimanima u Sarajevu/Bosni ? … … … nako… samo da upitam

  • Ne nadaj se nekoj objektivnosti, a procedura je duga ko zna kad će to sve….zar ti misliš da negdi postoje neovisni mediji?

  • Ko će to gledat, mladi bježe odavde a stari krpaju kraj s krajem. Nama treba ekonomski program, nove investicije za zapošljavanje a ne udaranje magle o ugroženosti, tv kanal…..

Komentiraj: