Štimac: Podržavam prijedlog o održavanju Svjetskog prvenstva svake dvije godine

Azijska nogometna federacija u službenoj je izjavi podržala plan FIFA-e kako bi se izradila studija o održavanju Svjetskog prvenstva svake dvije godine umjesto sadašnje četiri.

Ideja FIFA-e koja je naišla na brojna negodovanja u svijetu nogometa, posebice u europskom, nailazi u nekim krugovima i na odobravanje. Azija na Svjetskom prvenstvu 2022. godine ima četiri automatska mjesta te jednu poziciju u doigravanju, uz Katar koji je domaćin.

Ideju o održavanju svjetskih prvenstava svake dvije godine podržao je i Igor Štimac, hrvatski trener koji obnaša dužnost izbornika Indije.

Želio bih to jer bi udvostručilo šanse za reprezentacije poput Indije da se kvalificiraju na Svjetsko prvenstvo. Kada netko kao što je Arsene Wenger smisli plan, koji je baziran na studiji, i postoji ozbiljan pristup, onda će to biti korisno za sve, rekao je Štimac u razgovoru za indijske medije, prenosi HRT.

Krovna europska nogometna federacija UEFA i njezin predsjednik Aleksander Čeferin odbili su takvu mogućnost, dok je Južnoamerička federacija mogućnost održavanja Svjetskog prvenstva svake dvije godine nazvala “veoma neodrživom”.

Iz Sjevernoameričko centralne i karipske federacije rekli su da su otvoreni za ideju, ako će dovesti do balansiranije strukture u svijetu nogometa.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • samo se gleda da se gomilaju utakmice, a kvaliteta pada…posljednja 2 eura sa 24 momčadi poazala su da tamo dospije barem 7-8 momčadi koje po kvaliteti nebi trebale biti tamo…kad se sjetim eura 2016. i utakmice mađarska-austrija, odmah pomislim kao da sam gledao utakmicu 2.HNL lige.

    isto čeka i svjetsko prvenstvo kad se proširi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.