Stigao je VW Golf R – najsnažniji Golf iz serijske proizvodnje svih vremena – Jabuka.tv

Stigao je VW Golf R – najsnažniji Golf iz serijske proizvodnje svih vremena

Stiže nam model Golfa sa snagom od 235 kW (320 KS) – radi se o prototipu blizu serijske proizvodnje.

VW Golf R tradicionalno je najsnažniji model najuspješnije linije proizvoda marke Volkswagen ikad. Uvijek opremljen pogonom na sve kotače, uvijek iznimno dinamičan, uvijek s ekskluzivnim dizajnom i opremom, uvijek postavlja mjerila u svojoj klasi – klasi Golf vozila.

Ni ovoga puta nema iznimki: Golf R je prvi Volkswagen koji će se uvesti na tržište s novim sustavom pogona na sve kotače prije kraja tekuće godine: 4MOTION s raspodjelom okretnog momenta R-Performance. Ovaj inteligentno umreženi sustav omogućuje novu dimenziju dinamike u vožnji.

Marka Volkswagen ovim novim sportskim vozilom naglašava izniman potencijal već osme generacije modela Golf.

Ubuduće će ova ikona kompaktnog segmenta vozila, koja je proizvedena u znatno više od 35 milijuna primjeraka, pokrivati izlaznu snagu u rasponu između 66 kW (90 KS) (Golf 1.0 TSI, 66 kW (90 KS), 5-stupanjski – (NEDC) potrošnja goriva u l/100 km: gradska 5,4, izvangradska 4,0, kombinirana 4,5; kombinirane emisije CO₂ u g/km: 104; klasa učinkovitosti: A) i 320 KS kojom se odlikuje novi Golf R, piše Tportal.hr.

Novi Golf R odlikuje se titulom najsnažnijeg modela ove proizvodne linije do sada. Uz tehnologiju voznog pogona, on nadmašuje sve što je do sada bilo uvedeno na tržište u okviru linije Golf. Peta edicija sportskog automobila ubrzava do 100 km/h za svega 4,7 sekundi. Najveća je brzina elektronički ograničena na 250 km/h.

Međutim, Golf R također se može naručiti s opcijskim paketom R-Performance, u okviru kojeg se najveća brzina može povećati na 270 km/h.

No individualne performanse u vožnji ne oblikuju u tolikoj mjeri karakter novog modela Golf R koliko to čini kombinacija snažnog okretnog momenta od 420 Nm, revolucionarnog voznog postroja i najprogresivnijeg pogona na sve kotače u ovoj kategoriji, kojima se definira novi status quo u pogledu dinamičnosti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.