Stigao je mobilni Age of Empires

Microsoft je u suradnji sa Smoking Gun Interactiveom pripremio najnoviju Age of Empres igru namjenjenu mobilnim uređajima

Sjećate se onih dana kada ste vapili za trenutkom u kojem ćete konačno u LANu zaigrati Age of Empires. Ono znojno trčanje uz i niz stepenice te provjeravanje je li je frendov komp dobro spojen. Sjećate li se adrenalina koji vam je kolao žilama dok ste slali horde nesretnika na susjedovu bazu? Bila su to vremena, zar ne? E, pa Microsoft je prije ni više ni manje nego 20 sati objavio najnoviji Age of Empires namjenjen tabletima i mobitelima koji, tko bi rekao, na sebi imaju Windows sustav.

Prije nego što se zajapurite od naleta nostalgije, spomenimo da se ne radi o Age of Empiresu na koji ste navikli. Age of Empires Castle Siege inspiraciju vuče iz nevjerojatno popularnog Clash of Clansa. Što to znači na jeziku gejmera koji ne visi na pametnom telefonu cijeli dan, jest da u Castle Siegeu gradite svoju utvrdu, sakupljate resurse, napadate tuđe utvrde i konačno – branite svoju. Dok gradnju i napad vršite ručno izgradnjom obrambenih tornjeva, zidina i infrastrukture, odnosno treniranjem gomile vojnika, obrana je automatska. To znači da nakon što vas netko napadne, možete jedino pogledati izvješće i polako početi kovati osvetu.

Zanimljivo je kako Microsoft ovu igru izdaje i na PC računalima, s obzirom na to da se radi o tipu naslova za koji svako malo morate provjeravati u kakvom vam je stanju dvorac. Kao i kod svake ‘dobre’ besplatne igre, Castle Siege je krcat tajmerima. Ono što ga, u drugu ruku, stavlja ispred mnogih suvremenika, jest prekrasna grafika. Gomila vojnika koji nadiru prema šarenim utvrdama su stimulus koji će svakog fana strategija natjerati da igru pokrene barem jednom. Uostalom, besplatna je. Mislim, evo… ako nam ne vjerujete, pogledajte trailer. Lud je.

Age of Empires: Castle Siege dostupan je za Windows pametne telefone i PC računala s Windowsima 7 ili 8, a možete ga preuzeti OVDJE.

(Tportal.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.