Starica iz Ljubuškog mora u zatvor zbog tri stabljike marihuane!

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđena je Veselka Petrušić (1939. godište) iz Ljubuškog, te joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Petrušić je u 2013. godini, nakon što je odlučila da uzgoji indijsku konoplju i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, protivno odredbama članka 25 Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, iza svoje obiteljske kuće u mjestu Predgrađe, općina Ljubuški, zasadila tri stabljike marihuane, koje stabljike su njenim uzgojem narasle 90 cm, 203 cm i 290 cm, te je iste uzgajala sve do 19. rujna 2013. godine, kada su po prikupljenim operativnim saznanjima, iste stabljike pronađene na licu mjesta po djelatnicima PU Ljubuški i privremeno oduzete.

Vještačenjem je utvrđeno da privremeno oduzeti suhi biljni materijal, oduzet od Veselke Petrušić, sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) te predstavlja canabis, koji je pod međunarodnom kontrolom.

Osuđena je priznala počinjenje kaznenog djela, što je sud cijenio kod odmjeravanja kazne, kao i mogući motiv počinjenja ovog kaznenog djela, a to je da pomogne sinu ovisniku, te pozne godine života osuđene, koje sve okolnosti su cijenjene kao osobito olakotne zbog kojih je sud osuđenoj smanjio kaznu zatvora ispod zakonskog minimuma od jedne godine, navedeno je na službenoj stranici Općinskog suda u Ljubuškom.

(www.jabuka.tv)29 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.