Stari most s pet simboličnih zvjezdica za žrtve zrakoplovne nesreće – Jabuka.tv

Stari most s pet simboličnih zvjezdica za žrtve zrakoplovne nesreće

Na Starom mostu u Mostaru u ponedjeljak navečer ugašena su svjetla, a na njegovom luku oslikalo se pet zvjezdica u znak odavanja počasti za tragično stradale u avionskoj nesreći koja se u subotu dogodila u Mostaru.

Mostarci su i na ovaj način uputili poruke solidarnosti s obiteljima poginulih. U subotu oko 16 sati na lokalitetu između Heliodroma i Aluminijskoga kombinata kod Mostara dogodila se zrakoplovna nesreća u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece. Grad Mostar i HNŽ proglasili su 16. svibnja Danom žalosti, piše Večernji list.

Toga dana u 12.30 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosača održat će se i komemoracija za stradale. Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, zgradama javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području HNŽ-a.

Elektronički i drugi mediji na području HNŽ-a, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i športskih manifestacija, dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.