Stara devizna štednja: Isplata počinje u rujnu

Predsjednik Udruženja građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori Svetozar Nišić vjeruje da će u rujnu početi isplata stare devizne štednje Ljubljanske banke.
“Konačno su u Sarajevu sredili papire i uvjeren sam da će isplata stare devizne štednje iz Ljubljanske banke početi u rujnu i nadam se da će biti isplaćena do Nove godine”, rekao je Nišić Srni.

Naveo je kako će isplata stare devizne štednje ići po redu, tako da će prvi biti isplaćeni oni koji su prvi i podnijeli zahtjeve.

Milan Jovičić iz Udruženja građana stare devizne štednje Republike Srpske rekao je Srni da ne vjeruje da će Ljubljanska banka ispuniti dano obećanje da u rujnu počne isplata stare devizne štednje u BiH.

“Federacija BiH koči sa sređivanjem papira koji se odnose na to gdje su sve štediše ulagale sredstva u privatizaciji poeduzeća i to ide na ruku Ljubljanskoj banci”, rekao je Jovičić.

Tvrdi da Vijeće ministara BiH želi da isplata stare devizne štednje ide posredstvom njih, dok stare devizne štediše u BiH žele da isplata ide pojedinačno na račun štediša, kako su i uplaćivali, prenosi Srna.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je ranije da isplata stare devizne štednje klijentima Ljubljanske banke treba da krene na jesen.

Oko 250 milijuna eura s kamatama iz Ljubljanske banke tijekom ove i sljedeće godine trebalo bi biti isplaćeno na račune više desetina tisuća štediša u BiH.

(SRNA)

Komentiraj: